Ma Gizella napja van.

Anglia: nyers dohánnyal kapcsolatos tevékenységek engedélyeztetési eljárása

A nyers dohány jövedéki adómentes az Egyesült Királyságban, azonban az import mennyiségének megnövekedése következtében a helyi adó- és vámhivatal (HMRC) egy sor veszélyt azonosított az állami bevételekre nézve. Ennek okán 2017. április 1-től külön engedélyhez kötik a nyers dohánnyal kapcsolatos tevékenységeket, így a szállítást is.


2017. április 1-től azok a vállalkozások és egyéni vállalkozók, akik nyers dohánnyal kapcsolatos bármely tevékenységet kívánnak folytatni az Egyesül Királyság területén, az RTAS (Raw Tobacco Approval Scheme) általi jóváhagyással kell rendelkezniük, amennyiben adó alóli mentesség nem alkalmazandó az esetükben.

Az eljárás célja:

  • csökkenteni a jövedéki adó kijátszásának lehetőségeit
  • az illegális dohánytermékek gyártásának megelőzése
  • a nyersdohány mozgásának ellenőrzése az Egyesült Királyság területén

A jóváhagyási rendszer szigorítja az ellenőrzéseket, de a jogos felhasználóknak és a kereskedőknek egy sokkal hatékonyabb és gyorsabb eljárást biztosít a nyers dohány jogszerű használatának bizonyítására, amelyet a továbbiakban nem kell minden egyes szállítmány esetében bizonyítani.

Figyelem, akik nyers dohánnyal kapcsolatos bármely tevékenységet végeznek, és nem tudnak engedélyt bemutatni, vagy az adómentesség feltételei nem állnak fenn, pénzbüntetést kockáztatnak, illetve a hatóságok lefoglalhatják a dohányterméket.

Az engedélyeztetési eljárásra 2017. január 1-től lehet benyújtani a kérelmeket, levélben a következő címre:

Raw Tobacco Approval Scheme 
Excise Processing Teams 
BX9 1GL.

A jelentkezés feltételei elérhetők angol nyelven ITT>>.


MKFE kommunikáció
Webhelyünkön sütiket használunk, melyek célja, hogy teljesebb körű szolgáltatást nyújtsunk látogatóink részére.