Ma Előd napja van.

Belföldi hírek

Magyar kamionstop a nemzeti ünnep idején

Az 1956-os forradalom és szabadságharc emléknapja idén szerdára esik, és — mint minden évben — munkaszüneti nap lesz. A 7,5 t legnagyobb megengedett össztömeg feletti tehergépjárművekre és járműszerelvényekre hazánk útjain (mind belföldi, mind nemzetközi forgalomban) kamionstop vonatkozik az ünnep idején, mely az összes környezetvédelmi osztályba tartozó tehergépjárműre irányadó az alábbi órarend szerint.

Komoly érdeklődés mellett zajlott az első tagi találkozó Győrben

A szakmai, egyesületi ügyek, szolgáltatások mellett a GDPR munkaadói-munkavállalói viszonyra vonatkozó kérdései kapcsán alakult ki izgalmas diskurzus a megjelent cégvezetők és dr. Kocsis Rita szakjogász között. A találkozón a tagok megismerhették a hazai és nemzetközi fuvarpiac legfrissebb adatait és az Ernst&Young tanulmány megállapításait is, amelyek tükrében érdekes következtetéseket lehetett levonni a jelenre és a várható jövőre egyaránt.

Október 20-án hajnali üzemszünet a NÚSZ-nál

Informatikai karbantartás miatt 2019. október 20-án (vasárnap) hajnali 01:00 óra és 05:00 óra között a Nemzeti Útdíjfizetési Szolgálató (NÚSZ) Zrt. megszokott értékesítési szolgáltatásai nem lesznek elérhetők — tudatta közleményében a társaság.

Forgalomkorlátozás Budán — október 20., vasárnap

Főként a turistabusszal és kisáruszállító tehergépjárművel közlekedő vállalkozásokat érinti, hogy a Lánchíd budai hídfőjének körzetében és a Budai alsó rakparton — a „NATO Futás” elnevezésű sportesemény miatt — útlezárások lesznek 2019. október 20-án, vasárnap.

Brexit: konferencia a brit kormányzat és hatóságok szervezésében

Tájékoztatjuk Tisztelt Tagjainkat, hogy a magyarországi Brit Nagykövetség a brit kormányzati, úgynevezett Border Delivery Grouppal közösen október 24-én 13:00 órától, fél napos (angol nyelvű) konferenciát – Industry Day – rendez Budapesten, a Novotel Budapest Danube hotelben. Az esemény célközönsége a kereskedők és szállítmányozók, fuvarozók. A találkozóra brit minisztériumi szakértők érkeznek Londonból, akik a Brexittel kapcsolatban felmerülő technikai kérdésekről fognak beszélni.

Nemzeti Vágta: hatnapos útzár a Hősök terénél

Idén is megrendezik a Nemzeti Vágta elnevezésű nagyszabású lovasprogramot, melynek futamai 2019. október 19-20-án lesznek Budapesten, a Hősök terén. Főként a turistabuszos vállalkozásoknak fontos tudnivaló, hogy a Városligetben már az események előtt három nappal, október 16-án (szerdán) útlezárások kezdődnek a helyszín építésének munkálatai miatt, és annak bontása a rákövetkező hétfőig, október 21-ig tart.

1. oldal / 227

Webhelyünkön sütiket használunk, melyek célja, hogy teljesebb körű szolgáltatást nyújtsunk látogatóink részére.