Ma Gréta, Margit napja van.

Belföldi hírek

Célegyenesben a CEMT kvótacsökkentés

Célegyenesben a CEMT kvótacsökkentés

Az engedélygazdálkodási és piacvédelmi kérdésekről egyeztetett 2023. június 6-án az MKFE és a NiT Hungary az Építési és Közlekedési Minisztérium közlekedési államtitkárságával. A Közlekedéspolitikáért Felelős Államtitkárság megerősítette, hogy az érdekképviseletek által javasolt 30%-os CEMT kvótacsökkentést a minisztérium jóváhagyta, az ITF-nek történő hivatalos bejelentést augusztus végére tervezi a tárca. Ennek eredményképp 2024. január 1-jétől a csökkentett kvótákat fogják meghirdetni a CEMT engedélyek tekintetében. A konzultáción napirendre kerültek a gépjárművezetőhiány kezelésének lehetséges eszközei is, többek között a kategóriás képzések rendszerének felülvizsgálata is.

Hétvégi szerverleállás az Útinformnál

2023. június 10-én (szombaton) 12:00 órától vasárnap 12:00 óráig informatikai karbantartást végeznek a hazai fő- és mellékúthálózat üzemeltetéséért felelős Magyar Közút Nonprofit Zrt.-nél, ezért az Útinform és egyéb szolgáltatások ezidő alatt nem lesznek elérhetők.

Júniusi közlekedési korlátozások Magyarországon — 2023

Júniusi közlekedési korlátozások Magyarországon — 2023

...még júniusban is a kamionstop tavaszi rendje szerint

2023 júniusában Magyarországon a 7,5 tonna legnagyobb megengedett össztömeget meghaladó tehergépjárművek közlekedési korlátozása szombatonként 22:00 órakor kezdődik, és vasárnaponként (ünnepnapon) 22:00 óráig tart. A júniusi hétvégéken a kamionstop belföldi és nemzetközi viszonylatban, valamint minden környezetvédelmi kategóriás járműre egyaránt vonatkozik!

Egymillió kilométer balesetmentesen — átadtuk az IRU-diplomákat

Június 3-án, szombaton adta át a Magyar Közúti Fuvarozók Egyesülete (MKFE) az 1 millió kilométert balesetmentesen levezető hivatásos gépjárművezetők részére az IRU-diplomákat. A rangos elismerést 1967 óta ítéli oda a Fuvarozók Nemzetközi Világszervezete, az MKFE tagvállalkozásainak ajánlásai alapján. A díjakat Barna Zsolt, az MKFE elnöke és Csepreghy Nándor miniszterhelyettes, az Építési és Közlekedési Minisztérium parlamenti államtitkára adta át a gépkocsivezetőknek.

Jövő kedden szolgáltatási szünet az MKFE-nél

2023. június 13-án (kedden) budapesti és nyíregyházi irodáinkban ügyfélszolgálati szünnap lesz az áramszolgáltató által elrendelt üzemszünet miatt. Ezen a napon informatikai rendszerünk is leáll, így sem az elektronikus ügyintézést, sem internetes honlapunk elérhetőségét nem tudjuk biztosítani. A TIR-igazolványok kiadására és visszavételére sem lesz lehetőség.

Összefogtak a fuvarozók az 5 éves Tomikáért

Minden forint számít!

A kiélezett versenypiaci helyzetben lévő legnagyobb hazai logisztikai és fuvarozó vállalkozások összefogtak, hogy megmentsék Galó Tamás Dominik életét. Tomika súlyos gerinceredetű izomsorvadásban (SMA-1) szenved. Külföldi terápiájához kivételesen nagy összegre van szükség, melynek nagyobbik fele már rendelkezésre áll. Bár a személyi jövedelemadó-bevallás rendelkező nyilatkozatainak leadási határidején már túl vagyunk, azonban külön adományával Ön is segíthet, hogy a kisfiú életét megmentse. Tomika egyik álma, hogy kamionsofőr lehessen.

Most ennyiért tankolhat MOL-MKFE üzemanyagkártyával

Most ennyiért tankolhat MOL-MKFE üzemanyagkártyával

Mint előre jeleztük, a MOL 2023. június 2-án (pénteken) 00:00 órától enyhén csökkenti az üzemanyagok árát. A MOL-MKFE-kártyás saját számlás szállítóknak (flottaárasok) a gázolaj literenként bruttó 3 forinttal lesz olcsóbb, míg a díj ellenében fuvarozók (fuvarozói áras tankolók) bruttó 2 forintos árcsökkenéssel számolhatnak. A benzin ára most nem változik.

Pénteken enyhén csökken a gázolaj ára

Pénteken enyhén csökken a gázolaj ára

Értesüléseink szerint 2023. június 2-án (pénteken) 00:00 órától literenként bruttó 2 forinttal csökken a gázolaj nagykereskedelmi ára. A benzint illetően most nem lesz változás — értesültünk piaci forrásokból.

Felújítási munkák az ÉKM Közlekedési Ügyfélszolgálatán

Felújítási munkák az ÉKM Közlekedési Ügyfélszolgálatán

Tisztelt Tagjaink! Az Építési és Közlekedési Minisztérium tájékoztatása szerint a minisztérium Közlekedési Ügyfélszolgálatának (H-1138 Budapest, Váci út 188.) bejáratánál felújítási munkálatok kezdődtek, amelyek – várhatóan – 2 hónapot vesznek igénybe. Emiatt az épületbe történő bejutás nehézkesebb. Az  Ügyfélszolgálat – a felújítástól függetlenül – zavartalanul üzemel a megszokott helyen és nyitvatartási rendben.

1. oldal / 372

Webhelyünkön sütiket használunk, melyek célja, hogy teljesebb körű szolgáltatást nyújtsunk látogatóink részére.