Ma Pál napja van.

Belföldi hírek

MKFE Tisztújítás 2022. – általános információk

MKFE Tisztújítás 2022. – általános információk

Tisztelt Tagjaink! A Magyar Közúti Fuvarozók Egyesülete 2022. május 14-én tartja rendes Tisztújító Küldöttgyűlését. A 2022-es tisztújítás szabályairól az Egyesület 2021. május 26-tól hatályos Alapszabálya rendelkezik. Ennek értelmében az Egyesület küldöttei megyénként kerülnek megválasztásra, továbbá minden megye – ahol az ehhez szükséges kritériumok teljesülnek – jogosult megyei képviselőt választani. Az Elnökség 20211117/3. és 20211215/1. számú határozatai, továbbá a Jelölő és Mandátumvizsgáló Bizottság ügyrendje szerint a küldöttválasztásokra 2022. január 4. és 2022. február 10. között kerül sor, az alábbiakban részletezett menetrend szerint. Tájékoztatjuk Tisztelt Tagjainkat, hogy a küldöttválasztásokat követően a rendezvényeken rövid előadást hallgathatnak meg a Mobilitási Csomag kiküldetési rendeletéhez alkalmazandó IMI (belső piaci információs rendszer) bejelentő felületének használatáról, továbbá a vállalkozások mindennapi működését érintő legfontosabb szakjogi kérdésekről.

Koronavírus: minden tudnivaló egy helyen (frissül!)

Az egyes országokra vonatkozó, országokra vagy országcsoportokba rendezett, folyamatosan frissülő  információkért görgessen lejjebb vagy kattintson az Önt érdeklő ország zászlajára!


A koronavírus-járvány nyár végi kiújulása miatt 2020. szeptember 1-jétől a magyar kormány beutazási szigorításokat rendelt el, és veszélyhelyzetet van érvényben. A belföldi és nemzetközi árufuvarozás a működő határátkelők figyelembevételével zavartalan. A munkavégzéshez megkívánt védőfelszereléseket használni kell. 2021. június 23-tól megszűnt a belépő személyek ellenőrzése hazánk schengeni belső határain. Részletek a lenti hírfolyamunkban.


A hivatalos kormányzati tájékoztatókat a koronavirus.gov.hu oldalon teszik közzé.

Cikkünk folyamatosan frissül!

Extra kedvezmény a MOL-MKFE-üzemanyagkártyákkal! Intézze el most az adatbeküldést, s tankoljon olcsóbban holnaptól!

Extra kedvezmény a MOL-MKFE-üzemanyagkártyákkal! Intézze el most az adatbeküldést, s tankoljon olcsóbban holnaptól!

Tájékoztatjuk Tisztelt Tagjainkat, hogy a MOL – részben Egyesületünk kérésére – módosítja kártyás üzemanyagkedvezmény rendszerét. A jövőben az MKFE-tagok két listaár-kedvezményt vehetnek igénybe: a saját számlás áru- és személyszállítók a flotta listaár tarifát, amely megegyezik a jelenleg elérhető kedvezményes árral, a díj ellenében fuvarozók pedig a fuvarozói listaár tarifát, amely további kedvezményt jelenthet. A két kedvezménytábla párhuzamosan működik a jövőben, a kártyabirtokosok az aktuális árakról küldött tájékoztatóinkban» már a megbontott tarifákkal találkozhatnak. Az extra kedvezmény igénybevételéhez kérjük, küldje meg a tevékenységi engedélye másolatát 2022. február 28-ig a Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. e-mail címre!

Most ennyiért tankolhat MOL-MKFE üzemanyagkártyával

Most ennyiért tankolhat MOL-MKFE üzemanyagkártyával

A MOL 2022. január 21-én (pénteken) 00:00 órától literenként bruttó 3 Ft-tal emelte a gázolaj nagykereskedelmi árát. A benzint literenként bruttó 4 forinttal kapják drágábban a töltőállomások. A hazai kutakon továbbra is érvényben van a 480 forintos hatósági plafon.

Január 20-tól indul a havi, éves és negyedéves jövedékiadó-visszaigénylés

Január 20-tól indul a havi, éves és negyedéves jövedékiadó-visszaigénylés

Mint minden évben, úgy 2022-ben is fontos dátum január 20. azoknak, akik nagykategóriás személy- vagy áruszállító járműveik után kereskedelmi gázolaj jövedékiadó-visszatérítést kívánnak kérni a NAV-tól. Ez ugyanis olyan kezdő határnap az évben, amikor az elmúlt hónapot, a legutóbbi tárgynegyedévet és az egész tárgyévet követő 20. nap egybeesik, így a tankolások utáni visszaigénylés a három közül bármelyik időszakra vonatkoztatva megindítható.

2022 májusától engedélykötelesek lesznek a kishaszongépjárműves árufuvarozók!

Az európai jogszabályoknak, azon belül a mobilitási csomag rendelkezéseinek való megfelelés jegyében 2022. május 21-től Magyarországon is már csak szakhatósági engedéllyel tevékenykedhetnek a kistehergépjárműves fuvarozók, pontosabban azok, akik 2,5 t legnagyobb megengedett össztömeget meghaladó kistehergépjárművel díj ellenében belföldi vagy nemzetközi fuvarozást végeznek. A korábbi 3,5 tonnás engedélykötelezettségi határ tehát 2,5 tonnára csökken.

Fontos tudnivalók és tennivalók a MOL-MKFE-kártya használatához

Fontos tudnivalók és tennivalók a MOL-MKFE-kártya használatához

EMLÉKEZTETŐ — A MOL a jövőben újraértelmezi az üzemanyagok kiskereskedelmi kártyás listaárát. A társaság az árképzésben a tervek szerint három listaárat különböztet majd meg. A MOL-MKFE üzemanyagkártya-birtokos vállalkozásoknak fontos tudnivaló, hogy 2022 februárjáig meg kell küldeniük tevékenységi engedélyeik szkennelt képét egyesületünkhöz, hogy továbbra is a legmagasabb elérhető kedvezménnyel tankolhassák járműveiket.

Uniós fuvarozó gépjárművezetők magyarországi kiküldetésben

Uniós fuvarozó gépjárművezetők magyarországi kiküldetésben

Mint ismeretes, a mobilitási csomag keretében 2022. február 2-tól az EU valamennyi tagállamában új szabályok vonatkoznak a külföldre kiküldött hivatásos fuvarozó gépjárművezetőkre. Ahogyan a magyar munkavállalóknak is igazodniuk kell ehhez bizonyos külföldi fuvarműveletek esetében, úgy — EU-jogszabályi előírásból fakadóan — hazánk is ugyanilyen feltételrendszert támaszt az uniós országokban bejegyzett fuvarozó vállalkozások által hozzánk kiküldött, Magyarországra belépő sofőrökkel szemben.

Kézilabda EB és forgalomkorlátozás a Ferencvárosban

Kézilabda EB és forgalomkorlátozás a Ferencvárosban

A kézilabda-európabajnokság rendezvényei miatt 2022. január 13. és 30. között forgalomkorlátozásra kell számítani Budapest IX. kerületében, a Népliget környezetében — tudatta közleményében a rendőrség.

1. oldal / 315

Webhelyünkön sütiket használunk, melyek célja, hogy teljesebb körű szolgáltatást nyújtsunk látogatóink részére.