Ma Bertalan napja van.

Belföldi hírek

EKÁER 2019-20 — Konferencia a szabályváltozásokról

Melyek a 3,5 t össztömeg alatti kistehergépjárművekre vonatkozó EKÁER-szabályok? Mikor bírságolható a fuvarozó vállalkozás, milyen esetben a járművezető? Mikor rendelhet el a hatóság járművisszatartást? Hány EKÁER-szám szükséges gyűjtőfuvarhoz? Üres kamionok és az áfa-láncügylet… — ilyen és ehhez hasonló kérdések kerülnek terítékre a NAV szakmai napján, mely 2019. szeptember 2-án (hétfőn) lesz Budapesten.

EKÁER-verzióváltás: augusztus 21-től már élesben!

Mint nyáron többször is hírül adtuk: főként az árukibocsátókat, címzetteket, valamint a szállítmányozással és komplex logisztikai szolgáltatásokkal foglalkozó vállalkozásokat érinti, hogy az EKÁER-rendszernél 2019. június 15-én verzióváltási folyamat kezdődött. Az érintetteknek nyáron át kellett állniuk a TSL 1.2 verzióra, mely augusztus 21-től (szerdától) immáron éles rendszerben működik.

Szabad a buszsáv a „sportosoknak”

A 2019. augusztus 20–25. között Budapesten zajló 7. FINA Junior Úszó Világbajnokságot kiszolgáló járművek — a KRESZ júliusi módosítása szerint — bizonyos feltételekkel használhatják a buszsávokat a fővárosban.

Magyar kamionstop augusztus 20. hosszú hétvégéjén

Az előttünk álló hosszú, ünnepi hétvégén — 2019. augusztus 17–20. között — két szakaszból tevődik össze a közlekedési korlátozás órarendje Magyarországon. Hétfő lesz az a nap, amikor a 7,5 tonna legnagyobb megengedett össztömeget meghaladó tehergépjárművek és járműszerelvények a leghosszabb ideig közlekedhetnek.

1. oldal / 219

Webhelyünkön sütiket használunk, melyek célja, hogy teljesebb körű szolgáltatást nyújtsunk látogatóink részére.