Ma Herman napja van.

Belföldi hírek

Koronavírus: minden tudnivaló egy helyen (frissül!)

Az egyes országokra vonatkozó, országokra vagy országcsoportokba rendezett, folyamatosan frissülő  információkért görgessen lejjebb vagy kattintson az Önt érdeklő ország zászlajára!


A magyar kormány veszélyhelyzetet hirdetett 2020. március 11-én 15:00 órától. Magyarország is visszaállította az ideiglenes határellenőrzést. A határátlépéskor mindenki számára egészségügyi ellenőrzést tartanak. Ez vonatkozik az áruszállítást végző hivatásos gépkocsivezetőkre is. Az egészséges gépkocsivezetők további intézkedés nélkül beléphetnek az országba, és a vezetési és pihenőidő szabályok betartásával bármikor felvehetik a munkát. A jelenleg érvényben lévő kijárási korlátozásra vonatkozó magatartási szabályainak betartás, és a munkavégzés során előírt védőfelszerelések használata kötelező!


AZ ALÁBBI LINKEN ÉRHETŐ EL A HIVATALOS, MAGYARORSZÁG KORMÁNYA ÁLTAL ÜZEMELTETETT KORONAVÍRUS TÁJÉKOZTATÓ OLDAL: koronavirus.gov.hu Cikkünk folyamatosan frissül!

Húsvétkor sem lesz kamionstop Magyarországon

A járványügyi helyzetre tekintettel és a folyamatos áruellátás érdekében továbbra is korlátozás nélkül közlekedhetnek a nehéz-tehergépjárművek a hazai utakon, azaz a húsvéti ünnepek körüli napokban (2020. április 10-13.) sem lesz kamionstop Magyarországon — közölte a szakminisztérium.

Áruszállítás és karantén szabályok, munkahelyvédelmi program kiterjesztése — Karmos Gábor a Klubrádióban

Mint ismeretes, egy átgondolatlan tisztifőorvosi határozat eredményeképpen 2020. március 27-én (pénteken) hajnaltól minden, Magyarországra külföldről belépő áruszállító jármű vezetőjét házi karanténba utalták. Egyesületünk közreműködésének köszönhetően a probléma 24 órán belül megoldódott. Az április 1-jén kihirdetett, vonatkozó kormányrendelet végül hatályon kívül helyezte a tisztiorvosi határozatot, és reményeink szerint véglegesen rendezi ezt a kérdést — mondta az MKFE főtitkára a Klubrádió „Reggeli gyors” című, április 3-i adásában.

Zökkenőmentes, gyors nemzetközi áruszállítás a Kormány új rendelete alapján

Megjelent a 81/2020. (IV.1.) Korm. rendelet, amely nagyrészt minden, az MKFE által is kezdeményezett, az áruszállításra vonatkozó könnyítést és észszerűsítést tartalmaz. A legfontosabb: a nemzetközi áruszállításban tevékenykedő magyar gépkocsivezetőnek – ha a határon történő belépéskor egészséges és tünetmentes – nincs karantén kötelezettsége, a fuvarfeladatot további intézkedések nélkül, de a járványügyi előírások, és a kijárási korlátozás szabályait betartva folytathatja.

Az árufuvarozás helyzete — interjú a Jazzy Rádióban

Szeretnénk, ha az Operatív Törzs döntéshozói figyelembe vennék azokat a megalapozott szakmai javaslatokat, melyeket az idén 55 éves MKFE és a 30 éves NiT Hungary közös erővel képvisel — mondta a Jazzy Rádiónak adott 2020. április 1-i interjújában Karmos Gábor, az MKFE főtitkára, aki egyben köszönetet mondott a gépkocsivezetőknek és a logisztikai szektor szereplőinek, hiszen ők azok, akik az ország áruellátását biztosítják.

1. oldal / 249

Webhelyünkön sütiket használunk, melyek célja, hogy teljesebb körű szolgáltatást nyújtsunk látogatóink részére.