Ma Dömötör napja van.

Belföldi hírek

Új funkciókkal bővült az MKFE útdíj kalkulátora

Az augusztusban megújított MKFE útdíj kalkulátoron – tagjainktól érkezett javaslatokat is figyelembe véve – további fejlesztések történtek, a könnyebb használhatóság érdekében. Október 22-től az új funkciók – jelölőpontok pozícionálása, címsorrend változtatás, útvonal optimalizálás, 3D-s nézet, TSM és hídmérleg pontok kijelzése – már használhatóak.

Magyar kamionstop október 23-i hétvégén - NEM LEHET HAZAGURULNI A TELEPHELYIG!

Az '56-os forradalom és szabadságharc emléknapja idén péntekre esik. A hétvége meghosszabbodik, azonban a kamionstop két rövid szakaszból fog állni (szombaton napközben lehet közlekedni). A korlátozás mind a belföldi, mind a nemzetközi forgalomban közlekedőkre, valamint az összes környezetvédelmi osztályba tartozó tehergépjárműre vonatkozik hazánk útjain ezen a hétvégén. Az államhatártól a telephelyig hazagurulni nem lehet.

Koronavírus: minden tudnivaló egy helyen (frissül!)

Az egyes országokra vonatkozó, országokra vagy országcsoportokba rendezett, folyamatosan frissülő  információkért görgessen lejjebb vagy kattintson az Önt érdeklő ország zászlajára!


A koronavírus-járvány nyár végi kiújulása miatt 2020. szeptember 1-jén 00:00 órától a magyar kormány beutazási szigorításokat rendelt el. A belföldi és nemzetközi árufuvarozás a működő határátkelők figyelembevételével zavartalan. A munkavégzéshez megkívánt védőfelszereléseket használni kell. Személyforgalomban (további intézkedésig) fő szabály szerint külföldi állampolgárok nem léphetnek be Magyarország területére, a személyforgalomban utazó magyar állampolgároknak pedig 10 napos házi karantént kell letölteniük (a korábbi 14 helyett), vagy két negatív teszteredeményt kell készíttetniük Magyarországon. Részletek a lenti hírfolyamunkban.

 Június 1-jétől Magyarországon visszaálltak a vezetési- és pihenőidők általános szabályai! Magyarországon a június 27-28-i hétvégén visszaállt a hétvégi és ünnepnapi kamionstop rendje!

A hivatalos kormányzati tájékoztatókat a koronavirus.gov.hu oldalon teszik közzé.

Cikkünk folyamatosan frissül!

Mobilitási Csomag — minden, amit az új szabályokról tudnia kell

Mobilitási Csomag — minden, amit az új szabályokról tudnia kell

Tisztelt Tagjaink! 2020. július 31-én, a Mobilitási Csomag jogszabályainak kihirdetésével egyidejűleg az MKFE útjára indítja  tematikus, „mobilitási csomag információs oldalát”. Célunk, hogy az elkövetkező hónapokban-években egyre bővülő tartalommal, egy helyen megtalálják itt az összes kapcsolódó jogszabályt, hírt és információt. Mind az aktuálisakat, mind a régebbieket. Törekszünk a magyar nyelvű tájékoztatásra, de a nemzetközi vonatkozások és a teljesebb kép nyújtása érdekében idegen nyelvű forrásokat is használni fogunk. (Frissülő tartalom!)

MLBKT Online Kongresszus — 2020. november 11-13.

A Magyar Logisztikai, Beszerzési és Készletezési Társaság (MLBKT) idén is várja a szakma aktualitásai iránt érdeklődő és az üzleti kapcsolatokat kereső szakembereket. A járványhelyzetre tekintettel a társaság ebben az évben online módon bonyolítja rendezvényét 2020. november 11-13-án.

Jogszabálymódosítást kezdeményez a belügy a jogosítványok érvényességi ideje miatt

Egyesületünk júliusban hívta fel Csampa Zsolt nyilvántartások vezetéséért felelős helyettes államtitkár figyelmét arra a problémára, hogy hiába kapják meg akár öt évre az orvosi alkalmasságot a hivatásos járművezetők a vezetői engedélyük hosszabbításakor, a jelenleg hatályos jogszabályok alapján ugyanis, ha közvetlenül a jogosítvány érvényességének lejárta előtt történik a vizsgálat, akkor közel egy év érvényességi időt el is veszítenek a jogosítványuk tekintetében. A Belügyminisztériumtól nemrég megérkezett válasz szerint a tárca – az érdekképviseleti javaslatnak megfelelően – kezdeményezi a jogszabály módosítását.

Modern Vállalkozások Programja - Országos Online Konferencia - Logisztika 4.0

A 21. században megszületett a Logisztika 4.0 fogalma, amely magába foglalja az ipari folyamatok teljes digitalizációját és hálózatosodását, az információs technológia és az automatizálás egyre szorosabb összefonódását. Napjaink logisztikusainak már érteniük kell a logisztikai, áruszállítási, informatikai és vállalatirányítási rendszerekhez, a raktártechnológiához, az anyagmozgató gépekhez, eszközökhöz, berendezésekhez, magától értetődően az ellátási hálózatokhoz, és legújabban már az úgynevezett „zöld” logisztikához is. A Modern Vállalkozások Programja – Logisztika 4.0 online eseményén, október 21-én, 13 órától először az állami szereplők beszélnek majd arról, milyen irányok és lehetőségek vannak a Logisztika 4.0 témakörében. Az előadások második felében iparági szakértők és informatikai megoldásszállítók osztják meg saját tapasztalatikat és jótanácsaikat. A záró kerekasztalbeszélgetésben résztvevő szakemberek pedig nemcsak a logisztika, hanem az e-kereskedelem kérdéseit is kivesézik.

1. oldal / 270

Webhelyünkön sütiket használunk, melyek célja, hogy teljesebb körű szolgáltatást nyújtsunk látogatóink részére.