Ma Elza napja van.

Belföldi hírek

2023-as magyar útdíjmatricák — díjak és vásárlás

2023-as magyar útdíjmatricák — díjak és vásárlás

Már megvásárolhatók a 2023-ra érvényes hazai e-útdíjmatricák — közölte 2022. december 1-jén a Nemzeti Útdíjfizetési Szolgáltató (NÚSZ) Zrt. Egyesületünk tagságának körében a kisáruszállítók, buszosok, mikrobuszosok, NT-jelű személygépkocsis személyszállítók, valamint a vállalati (céges) vagy saját személygépjárművel közlekedők érintettek a matricás díjfizetésben.

Pénteken tovább csökkennek az üzemanyagárak — mennyiségi korlát mellett

Pénteken tovább csökkennek az üzemanyagárak — mennyiségi korlát mellett

Értesüléseink szerint 2022. december 2-án (pénteken) előreláthatólag bruttó 11 forinttal csökken a gázolaj nagykereskedelmi ára. A benzint bruttó 10 forinttal kapják olcsóbban a hazai üzemanyag-kereskedők a hónap első hétvégéjétől — értesültünk piaci forrásokból. A nagynyomású kútoszlopokon bevezetett, vásárlásonkénti 100 literes mennyiségi korlátozás azonban visszavonásig érvényben van.

Vigyázat, üzemanyagtolvajok!

Az üzemanyagár egy év óta tapasztalható emelkedése eredményezi, hogy lendületbe jöttek az üzemanyagtolvajok. A pihenőjüket töltő kamionosoknak ezért tanácsos ébernek lenniük, hiszen a tettesek IBC-tartályba vagy közvetlenül a saját kamionjuk tartályába fejtik át a gázolajat.

Most ennyiért tankolhat MOL-MKFE üzemanyagkártyával

Most ennyiért tankolhat MOL-MKFE üzemanyagkártyával

Mint előre jeleztük, 2022. november 30-án (szerdán) 00:00 órától a MOL literenként bruttó 13 forinttal csökkenti a gázolaj nagykereskedelmi árát. A benzint ezúttal bruttó 11 forinttal kapják olcsóbban a hazai üzemanyag-kereskedők a hét derekától. A nagynyomású kútoszlopokra vonatkozó 100 literes mennyiségi korlátozás továbbra is érvényben van. Csatlakozzon Ön is a MOL-MKFE-kártyások kiemelt akciójához, mely év végéig meghosszabbodott!

Szerdán még olcsóbb lesz a tankolás — mennyiségi korlát mellett

Szerdán még olcsóbb lesz a tankolás — mennyiségi korlát mellett

Értesüléseink szerint 2022. november 30-án (szerdán) előreláthatólag bruttó 13 forinttal csökken a gázolaj nagykereskedelmi ára. A benzint bruttó 11 forinttal kapják olcsóbban a hazai üzemanyag-kereskedők a hónap utolsó napjától — értesültünk piaci forrásokból. A nagynyomású kútoszlopokon bevezetett, vásárlásonkénti 100 literes mennyiségi korlátozás azonban visszavonásig érvényben van.

A közlekedési vizsgák is leállnak a közigazgatási szünet idejére

A közlekedési vizsgák is leállnak a közigazgatási szünet idejére

Az energiatakarékosság jegyében államilag elrendelt közigazgatási szünet idejére a Közlekedési Alkalmassági és Vizsgaközpont (KAV) is leállítja tevékenységét, ezért a gépjárművezetők és közlekedési szakemberek vizsgáztatása 2022. december 22. és 2023. január 6. között szünetel!

Fokozott ellenőrzést a mezőgazdasági traktorok tankolására!

Fokozott ellenőrzést a mezőgazdasági traktorok tankolására!

Arra kérjük a Nemzeti Adó- és Vámhivatalt, hogy minden lehetséges eszközzel igyekezzen feltárni a jogosulatlan üzemanyagfelhasználással kapcsolatos gyakorlatokat, ideértve az engedély nélküli, így vélhetően veszélyes betárazásokat, a továbbértékesítéseket és a tehergépjárművekbe történő átfejtéseket is – áll az MKFE és NiT Hungary közös levelében, amelyet 2022. november 25-én küldtek meg a NAV elnökhelyettesének.

Kérdőív: Az önvezető teherautók és a szállítmányozási logisztika gazdasági és társadalmi kapcsolata Magyarországon

Tisztelt Tagjaink! Kérjük, segítsék a mellékelt kérdőív kitöltésével a Szegedi Tudományegyetem Gazdaságtudományi Karának hallgatóját a szakdolgozata elkészítésében. A kérdőív kitöltése az MKFE részére is releváns információkat közvetíthet az önvezető autók jövőbeni megjelenésének témakörében. A kérdőív kitöltése legfeljebb 10 percet vesz igénybe. Köszönjük a közreműködésüket!

1. oldal / 350

Webhelyünkön sütiket használunk, melyek célja, hogy teljesebb körű szolgáltatást nyújtsunk látogatóink részére.