Ma Zsolt napja van.

Belföldi hírek

Koronavírus: minden tudnivaló egy helyen (frissül!)

Az egyes országokra vonatkozó, országokra vagy országcsoportokba rendezett, folyamatosan frissülő  információkért görgessen lejjebb vagy kattintson az Önt érdeklő ország zászlajára!


A koronavírus-járvány nyár végi kiújulása miatt 2020. szeptember 1-jétől a magyar kormány beutazási szigorításokat rendelt el, november 11-től pedig újra veszélyhelyzetet hirdetett 90 napos időszakra. A belföldi és nemzetközi árufuvarozás a működő határátkelők figyelembevételével zavartalan. A munkavégzéshez megkívánt védőfelszereléseket használni kell. Személyforgalomban (további intézkedésig) fő szabály szerint külföldi állampolgárok nem léphetnek be Magyarország területére, a személyforgalomban utazó magyar állampolgároknak pedig 10 napos házi karantént kell letölteniük (a korábbi 14 helyett), vagy két negatív teszteredeményt kell készíttetniük Magyarországon. A kijárási korlátozás alatt használható munkáltatói igazolásminta lejjebb görgetve több nyelven is letölthető. Részletek a lenti hírfolyamunkban.


A hivatalos kormányzati tájékoztatókat a koronavirus.gov.hu oldalon teszik közzé.

Cikkünk folyamatosan frissül!

Újraindul az MKFE kereskedelmi áruinak személyes értékesítése

Örömmel tájékoztatjuk tisztelt Tagjainkat és Ügyfeleinket, hogy a járványügyi szabályok enyhítésének köszönhetően 2021. április 8-tól ismét lehetőség van az MKFE budapesti értékesítésén és nyíregyházi irodájában az MKFE Szolgáltató Kft. által forgalmazott kereskedelmi áruk személyes megvásárlására is a TIR igazolványok mellett.

A gázolaj olcsóbb, a benzin drágább lesz péntektől

A gázolaj olcsóbb, a benzin drágább lesz péntektől

Az előrejelzések szerint 2021. április 9-én (pénteken) 00:00 órától literenként bruttó 3 forinttal olcsóbb lesz a gázolaj. A benzinért azonban bruttó 3 forinttal többet kell majd fizetni — értesültünk piaci forrásokból.

Most ennyiért tankolhat MOL-MKFE üzemanyagkártyával

Most ennyiért tankolhat MOL-MKFE üzemanyagkártyával

A MOL 2021. április 1-jén (Nagycsütörtökön) 00:00 órától literenként bruttó 12 Ft-tal csökkentette a gázolaj kártyás listaárát. A benzin 6 forinttal lett olcsóbb. A jelentős csökkenés hátterében a hazai üzemanyagok jövedéki adójának II. negyedéves változása áll.

Csütörtöktől 12 forinttal olcsóbb lesz a gázolaj

Csütörtöktől 12 forinttal olcsóbb lesz a gázolaj

Az előrejelzések szerint 2021. április 1-jén (Nagycsütörtökön) 00:00 órától literenként bruttó 12 forinttal olcsóbb lesz a gázolaj. A benzinért bruttó 6 forinttal kell majd kevesebbet fizetni — értesültünk piaci forrásokból.

Az áprilisi bérekre is igényelhető az ágazati bértámogatás

Az áprilisi bérekre is igényelhető az ágazati bértámogatás

Az érdekképviseletek kitartó kezdeményezéseinek is köszönhetően és a kormány döntése értelmében az áprilisi bérekre is igényelhető az ágazati bértámogatás, a munkáltatói járulékokat továbbra sem kell megfizetni azon munkavállalók után, akik a járvány miatt nehéz helyzetbe került szektorban dolgoznak. Az ágazati bértámogatás áprilisi meghosszabbítását Bodó Sándor, az Innovációs és Technológiai Minisztérium foglalkoztatáspolitikáért felelős államtitkára jelentette be 2021. március 29-én.

1. oldal / 288

Webhelyünkön sütiket használunk, melyek célja, hogy teljesebb körű szolgáltatást nyújtsunk látogatóink részére.