Ma Ulrik napja van.

Belföldi hírek

Koronavírus: minden tudnivaló egy helyen (frissül!)

Az egyes országokra vonatkozó, országokra vagy országcsoportokba rendezett, folyamatosan frissülő  információkért görgessen lejjebb vagy kattintson az Önt érdeklő ország zászlajára!


2020. június 18-án 00:00 órakor véget ért a veszélyhelyzet, melyet a magyar kormány még március 11-én rendelt el. Az EU tagállamainak állampolgárai, valamint a szerb, a svájci, a liechtensteini, norvég és izlandi állampolgárok szabadon beléphetnek Magyarország területére, és a magyar állampolgárok is mentesülnek a karantén-kötelezettség alól, ha az Európai Unió tagállamaiból, Szerbiából, Svájcból, Liechtensteinből, Norvégiából vagy Izlandról térnek haza. A belföldi és nemzetközi árufuvarozás  a működő határátkelők figyelembevételével zavartalan. A munkavégzéshez megkívánt védőfelszereléseket használni kell.

 Figyelem! Június 1-jétől Magyarországon visszaálltak a vezetési- és pihenőidők általános szabályai!

Magyarországon a június 27-28-i hétvégén visszaáll a hétvégi és ünnepnapi közlekedési korlátozás (kamionstop) rendje!

A hivatalos tájékoztatókat változatlanul a koronavirus.gov.hu oldalon teszik közzé.

Cikkünk folyamatosan frissül!

Logisztikai tréningek az MLE-nél

A Magyar Logisztikai Egyesület 2020. nyarán oktatási tevékenységének fókuszába helyezte az interaktív szakmai tréningeket, a logisztikai szektor széleskörű elméleti és gyakorlati tapasztalattal rendelkező szakértőinek vezetésével.

A turistabuszok újraindításának higiéniai feltételei

A veszélyhelyzet feloldását követően megnyílt a lehetőség a különjárati autóbuszos szolgáltatások újraindítására. A turistabuszokon immár nincs szociális távolságtartási és maszkviselési kötelezettség, és életkori korlátozás sem. Rendkívül fontos azonban a cseppfertőzéssel terjedő koronavírus-megbetegedések további megakadályozása — hívta fel a figyelmet a Nemzeti Népegészségügyi Központ képviseletében dr. Müller Cecília országos tisztifőorvos, aki egy vállalkozó által feltett kérdéssorra válaszként a turistabuszok üzemeltetőinek és utasainak vázlatpontokba szedett, külön tájékoztatót is figyelmükbe ajánl.

Törzskúti változások a MOL-nál

A veszélyhelyzet visszavonásával a MOL megszünteti a korábbi 2 extra törzskúti kedvezményt 2020. július 1-jétől

A veszélyhelyzet visszavonását követően, 2020. július 1-jétől a MOL megszünteti a márciusban (a tranzitútvonalakhoz kapcsoltan kijelölt) két üzemanyagtöltő állomás — Kecskemét M5-ös jobb (Szeged felé) és Rekettyés M3-as jobb (Nyíregyháza felé) — prémium törzskúti besorolását.

Június 27-28-tól újra kamionstop Magyarországon! — Részletek

EMLÉKEZTETŐ — mint hírül adtuk: a veszélyhelyzet három és fél hónapos időszaka után 2020. június 27-28-tól újra visszaáll a hétvégi és ünnepnapi kamionstop megszokott rendje Magyarországon. A 7,5 tonna legnagyobb megengedett össztömeget meghaladó tehergépjárművek közlekedési korlátozása június utolsó szombatján 22:00 órakor kezdődik, és vasárnap 22:00 óráig tart. A kamionstop a hazai utakon az összes környezetvédelmi kategóriába tartozó járműre, illetve belföldi és nemzetközi forgalomban közlekedőkre egyaránt vonatkozik.

13,5 forint jár vissza a 2020 harmadik negyedéves tankolásokra

Kedvezően érinti a nagy járművek üzembentartóit a 2020. július 1-jétől életbe lépő adószint-változás: 2020 harmadik negyedévében ugyanis nemcsak a gázolaj jövedéki adója, hanem (azzal párhuzamosan) a kereskedelmi gázolajként tankolt, visszaigényelhető jövedéki adótartam is emelkedik. Ezáltal a júliusi, augusztusi és szeptemberi üzemanyag-vételezések után 13 forint 50 fillérre nő a visszaigényelhető adómérték a korábbi 3,50 helyett. Felhívjuk Tisztelt Tagjaink figyelmet arra, hogy a fuvarmegbízásokkal kapcsolatos díjaknál vegyék figyelembe a fenti változást, és az ajánlataikat ennek megfelelően, a vállalkozás számára legoptimálisabb módon alakítsák.

2021-es szigorítások a „kata”-nál

A „kata” adónembe tartozó vállalkozásoknál 2021-től hárommillió forint feletti számlák esetén (ha ugyanaz a számlák kibocsátója), 40 %-os adót kell majd fizetni a hárommillió forint feletti részre — hangzott el Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter 2020. június 25-i sajtótájékoztatóján.

1. oldal / 260

Webhelyünkön sütiket használunk, melyek célja, hogy teljesebb körű szolgáltatást nyújtsunk látogatóink részére.