Ma Gyöngyi napja van.

Koronavírus: minden tudnivaló egy helyen (frissül!)

Az egyes országokra vonatkozó, országokra vagy országcsoportokba rendezett, folyamatosan frissülő  információkért görgessen lejjebb vagy kattintson az Önt érdeklő ország zászlajára!


A koronavírus-járvány nyár végi kiújulása miatt 2020. szeptember 1-jétől a magyar kormány beutazási szigorításokat rendelt el, és veszélyhelyzetet van érvényben. A belföldi és nemzetközi árufuvarozás a működő határátkelők figyelembevételével zavartalan. A munkavégzéshez megkívánt védőfelszereléseket használni kell. 2021. június 23-tól megszűnt a belépő személyek ellenőrzése hazánk schengeni belső határain. Részletek a lenti hírfolyamunkban.


A hivatalos kormányzati tájékoztatókat a koronavirus.gov.hu oldalon teszik közzé.

Cikkünk folyamatosan frissül!


A fenti linken folyamatos frissül a határátkelőhelyek listája. A kis ikonokra való kattintás ad információt arról, hogy mely határátkelőhelyeken haladhat a forgalom, és milyen feltételekkel.

munkáltatói igazolás (kitölthető formanyomtatvány elérhető innen)

AZ ANNEX3 (EU-S BELSŐ HATÁROK ÁTLÉPÉSÉHEZ) ÉS KIJÁRÁSI KORLÁTOZÁSJHOZ AJÁNLOTT MUNKÁLTATÓI IGAZOLÁS LETÖLTHETŐ:
magyarul
      angolul        németül      más nyelveken

ÉJSZAKAI KIJÁRÁSI KORLÁTOZÁS ALATT HASZNÁLANDÓ MUNKÁLTATÓI IGAZOLÁS HIVATÁSOS GÉPKOCSIVEZETŐK MUNKÁBA JÁRÁSA, MUNKÁBÓL HAZATÉRÉSE VAGY MUNKAVÉGZÉSE CÉLJÁBÓL »

KÜLFÖLDI GÉPKOCSIVEZETŐK SZEMÉLYFORGALOMBAN TÖRTÉNŐ HATÁRÁTLÉPÉSÉHE: ÜGYINTÉZÉS INDÍTÁSA »


A járványhelyzet ideje alatt LEJÁRT IGAZOLVÁNYOK ÉS ENGEDÉLYEK ÉRVÉNYESSÉGÉNEK AUTOMATIKUS MEGHOSSZABBÍTÁSÁRA vonatkozó EU-s szabályok (Omnibus) »


A koronavírus-járvánnyal kapcsolatos HATÁLYOS JOGSZABÁLYOK listája »


OIF ÜGYFÉLFOGADÁS 2020. JÚNIUS 15-TŐL »


⇓ FRISSÜLŐ HÍRFOLYAM - TOVÁBBI ORSZÁGINFÓKÉRT GÖRGESSEN LEJJEBB ⇓

Felhívjuk a figyelmüket, hogy az MKFE weboldalán és egyéb információs felületein közölt hírek és adatok tájékoztató jellegűek, az információ pontatlanságából eredő esetleges károkért felelősséget nem vállalunk!


Magyarország

MAGYARORSZÁGON ÉRVÉNYBEN VAN a kamionstop!


június 24., csütörtök, 10:15
Magyarország: 2021. június 23-án 00:00 órától megszűnt a belépő személyek ellenőrzése Magyarország schengeni belső határain — tudatta közleményében a rendőrség. A rendelkezés értelmében — állampolgárságtól függetlenül — immár személyforgalomban is korlátozás nélkül lehet belépni Magyarországra Szlovákiából, Ausztriából, Szlovéniából, Horvátországból, Szerbiából és Romániából. (Az engedmények nem terjednek ki a légiforgalomra.) Részletes szabályok »

június 17., csütörtök, 15:05
 Magyarország: az MKFE kezdeményező levelére adott írásbeli válaszában dr. Halmosi Zsolt rendészeti országos rendőrfőkapitány-helyettes közölte, hogy a jelenleg zárva tartó drávaszabolcsi határátkelőhelyet 2021. június 21-én (hétfőn) 08:00 órától megnyitják. Tovább »

április 7., szerda, 11:30
Magyarország: a Magyar Közlöny április 6-i számában a kormány kihirdette az 1/2021. (IV. 6.) BM határozatot, amely a két és fél milliomodik, első körben beadott védőoltás megtörténtével a védelmi intézkedések lépcsőzetes feloldásának első fokozatáról szóló 144/2021 (III. 27.) Korm. rendelet hatályba léptetéséről szóló rendelkezéseket tartalmazza. A fuvarozókat kedvezően érinti, hogy április 7-től Magyarországon egyre több szolgáltatás lesz újra elérhető, az éjszakai kijárási tilalom a korábbi 20:00 óra helyett 22:00 órakor kezdődik, és az üzletek az eddigi 19:00 óra helyett 21:30-ig tarthatnak nyitva. A maszkviselés és a távolságtartás azonban változatlanul kötelező. A járványügyi korlátozásokat a kormány fokozatosan oldja. 

március 22., hétfő, 09:25
Magyarország: hosszabbítottak a védelmi intézkedések hatályán: a 2021. március 19-én megjelent 133/2021. (III. 19.) Korm. rendeletben foglaltak szerint, a védelmi intézkedések ideiglenes szigorításáról, valamint a határellenőrzés ideiglenes visszaállításáról szóló rendeletek hatályát 2021. március 29-ig meghosszabbították. A korlátozások a tranzit- és teherforgalmat nem érintik.

március 12., péntek, 09:35
Magyarország:  egyesületünk többször és hangsúlyozottan kérte a szakminisztériumtól, hogy Magyarország oldja fel a március 15-i hosszú hétvégére eső kamionstopot. A szaktárcától mindeddig nem kaptunk választ. Amint bármilyen fejlemény történik ezügyben, haladéktalanul tájékoztatjuk a fuvarozókat. (Ha a feloldás megtörténne, az országos médiumok is hírül adják folyamatos hírblokkjaikban, mert a vonatkozó jogszabály ezt a tájékoztatási kötelezettséget is előírja a miniszter számára.)

március 5., péntek, 16:30
Magyarország: megjelent a Magyar Közlöny 36. száma, melyben kihirdették a harmadik járványhullám megfékezése érdekében hozott 104/2021-es kormányrendeletet a védelmi intézkedések ideiglenes szigorításáról. A kormány 2021. március 8-tól járványügyi megszorításokat rendel el, azonban a szolgáltatószektorra vonatkozó korlátozások a tranzit- és teherforgalmat nem érintik. A rendelet 6. § 1. bek. 2. pontja szerint a szigorítás alól kivétel a közlekedési és szállítási szolgáltatás. Az áruforgalom tehát szabadon haladhat a megszokott maszkviselési és higiéniai feltételekkel. Tovább a Magyar Közlönyre »

március 4., csütörtök, 12:20
Magyarország: a harmadik járványhullám megfékezése érdekében a kormány 2021. március 8 - 22. között szigorításokat rendelt el. Mint Gulyás Gergely csütörtökön bejelentette: a korlátozások a tranzit- és teherforgalmat nem érintik. A részletszabályok várhatóan hamarosan megjelennek a Magyar Közlönyben. Tudnivalók »

március 1., hétfő, 16:00
Magyarország: a kormány 2021. március 16-ig meghosszabbította a határellenőrzés ideiglenes visszaállításáról szóló 407/2020. (VIII. 30.) Korm. rendelet hatályát.

2021. február 1., hétfő, 17:15
Magyarország:  a kormány 2021. március 1-ig meghosszabbította a 2020. november 11-től elrendelt járványügyi intézkedéseket, melynek leglényegesebb pontja, hogy este 20:00 és hajnali 05:00 óra között kijárási tilalom van érvényben. Az intézkedések továbbra sem érintik a teherforgalomban közlekedőket, viszont vonatkoznak mindazon hivatásos gépjárművezetőkre, akik az ország területén személyforgalomban közlekednek, rájuk a munkavállalókra érvényes szabályok irányadók. A munkavállalók változatlanul munkáltatói igazolással igazolhatják, ha éjszaka közforgalomban vesznek részt, vagy közterületen tartózkodnak.MAGYARORSZÁG
További (korábbi) hírek Magyarországról ITT »OLASZORSZÁG
További hírek Olaszországról ITT »AUSZTRIA
További hírek Ausztriáról ITT »


  
SZLOVÉNIA, HORVÁTORSZÁG, SZERBIA, MONTENEGRÓ
További hírek Szlovéniáról, Horvátországról, Szerbiáról és Montenegróról ITT »SZLOVÁKIA, CSEHORSZÁG
További hírek Szlovákiáról és Csehországról ITT »


 
NÉMETORSZÁG, BELGIUM, HOLLANDIA, LUXEMBURG, SVÁJC
További hírek Németországról, Belgiumról, Luxemburgról, Svájcról ITT »


 
SPANYOLORSZÁG, PORTUGÁLIA, FRANCIAORSZÁG
További hírek Spanyolországról, Portugáliáról és Franciaországról ITT »


   
OROSZORSZÁG, UKRAJNA, FEHÉROROSZORSZÁG
További hírek Oroszországról, Ukrajnáról és Fehéroroszországról ITT »


 
ÉSZTORSZÁG, LETTORSZÁG, LITVÁNIA
További hírek Észtországról, Lettországról és Litvániáról ITT »LENGYELORSZÁG
További hírek Lengyelországból ITT »TÖRÖKORSZÁG
További hírek Törökországból ITT »EGYESÜLT KIRÁLYSÁG
További hírek az Egyesült Királyságból ITT »


   

DÁNIA, SVÉDORSZÁG, NORVÉGIA, FINNORSZÁG
További hírek: Dánia, Svédország, Norvégia, Finnország ITT »


  
ROMÁNIA, BULGÁRIA, MOLDÁVIA, GÖRÖGORSZÁG, ALBÁNIA, MACEDÓNIA
További hírek: Románia, Bulgária, Moldávia, Görögország, Albánia, Macedónia ITT »EURÓPAI UNIÓ - BRÜSSZEL

További hírek: Európai Unió - Brüsszel ITT »


   
ÜZBEGISZTÁN, KAZAHSZTÁN, TÜRKMENISZTÁN, AZERBAJDZSÁN, GRÚZ, KIRGÍZ, MONGÓLIA
További hírek Üzbegisztánról, Kazahsztánról, Türkmenisztánról, Azerbajdzsánról, Grúziáról, Mongóliáról ITT »FORGALMI TÉRKÉPEK

FORGALMI TÉRKÉPEK — A koronavírus miatt elrendelt forgalomkorlátozásoknál is hasznos támasz lehet a fuvarszervezőknek az egyes európai országok pillanatnyi közlekedési helyzetét mutató interaktív, online  térképtárunk » .

Webhelyünkön sütiket használunk, melyek célja, hogy teljesebb körű szolgáltatást nyújtsunk látogatóink részére.