Ma Ivó, Milán napja van.

Bemutatta a Liget Projekt vázlatterveit Persányi Miklós miniszteri biztos

A Liget Park Fórum június 8-i ülésén mutatta be Persányi Miklós miniszteri megbízott és Szloszjár György, a Garten Studio kft. vezető tervezője a Városliget átépítésére vonatkozó, várhatóan végleges vázlattervet, amelybe részben bekerültek az MKFE Személyszállítási Tanácsának javaslatai is. Az Egyesületet Pencz Zoltán személyszállítási társelnök, és Molnár Zoltán, a Személyszállítási Tanács titkára képviselte a találkozón.


A tegnap bemutatott tervből kiderült, hogy a buszoknak – az MKFE határozott kérésének megfelelően – lesz lehetősége behajtani a Hősök terének azokra a területeire, amelyek nem lesznek teljes egészében lezárva a forgalom elől.

További siker, hogy a kivitelezők bevették a tervekbe az MKFE azon javaslatát, amely szerint szükséges a tér közelében is kialakítani le- és felszállóhelyeket. A tegnap bemutatott dokumentumok szerint a buszok számára 3 területet alakítanak ki: 2 megálló szakaszt a Műcsarnok háta mögött, 1 további területet pedig a Műcsarnok és a Városligeti Műjégpálya épülete között. A megállóhelyek mérete (kapacitása) a vázlatos tervekből még nem derül ki egyértelműen, az MKFE továbbra is azt szorgalmazza, hogy legalább 6-10 autóbuszra kell tervezni ezeket a parkolókat, hogy a 10–15 perces megállások idején ne torlódjanak fel a járművek.

A turistabuszok a jövőben is körbejárhatják majd a Hősök terét. Az Andrássy út felől érkező járművek A Dózsa György úton haladhatnak a Benczúr utcáig, ahol lámpás kereszteződésben fordulhatnak balra a Műcsarnok épülete mögé. Innen a Műcsarnok és a műjégpálya épülete közötti szakaszon folytathatják az útjukat a Hősök tere megkerülésével az Állatkert irányába. A Gundel étteremnél lehetőség lesz egyenesen tovább haladni az Állatkerti körútra, illetve balra fordulni a Szondy utca felé. A Dózsa György út-Szondy utca kereszteződésnél a új forgalmi rendet alakítanak ki: a buszok befordulhatnak majd balra is, hogy visszatérve a Hősök terére, onnan jobbra fordulva folytathassák a városnéző körutakat az Andrássy úton.

A hosszú távú parkolót az eredeti elképzeléseknek megfelelően a Szabolcs utcánál alakítják ki a turistabuszok számára, ahonnan az idegenvezetők jelzése szerint indulhatnak a járművek a Műcsarnok melletti felszállóhelyekre.

 

MKFE kommunikáció

Webhelyünkön sütiket használunk, melyek célja, hogy teljesebb körű szolgáltatást nyújtsunk látogatóink részére.