Ma Gergely napja van.

Új súlykorlátozás Győrzámoly és Győrújfalu között

A jövőben 20 tonnás súlykorlátozó tábla zárja ki a nehéz-tehergépjármű-forgalmat Győrújfalu és Győrzámoly között — tudatta a Magyar Közút Nonprofit Zrt. 2022. november 18-án.


A 1401-es út Győrt és Mosonmagyaróvárt köti össze. Ennek Győrhöz közeli szakaszán a közútkezelő a korlátozást a kistelepüléseken élő lakosság életminőségének javítása miatt és a közelmúltban felújított útburkolat állagának megóvása érdekében foganatosította. A forgalomszámlálási adatok szerint a mellékutat az eddigiekben naponta több mint 650 kamion használta.  


A szakemberek „20 tonna megengedett legnagyobb össztömegű gépjárművel” és „20 tonna megengedett legnagyobb össztömegű járműszerelvénnyel behajtani tilos”, „kivéve engedéllyel, kivéve autóbusz, kivéve mezőgazdasági járművek” jelzőtáblákat helyeztek ki.


A korlátozás tehát nem vonatkozik az autóbuszokra, a mezőgazdasági járművekre és a szakaszon telephellyel rendelkező, behajtási engedéllyel rendelkező járművekre sem. A kitiltott járművek a 1403-as jelű út (Kimlén át) – 1-es főút – M1-es autópálya elkerülőt használhatják.


(A nyitókép illusztráció; nem a helyszínen készült.)

Webhelyünkön sütiket használunk, melyek célja, hogy teljesebb körű szolgáltatást nyújtsunk látogatóink részére.