Ma Jusztina, Pál napja van.

Hírek

Továbbra is napirenden a záhonyi határforgalom gyorsítása

Továbbra is napirenden a záhonyi határforgalom gyorsítása

Ahogyan arról néhány napja tájékoztatást adtunk, a Külgazdasági és Külügyminisztérium helyettes államtitkára, Kiss-Parciu Péter szeptember 16-án kétoldalú egyeztetést folytatott az ukrán féllel a két ország közti határátkelők ügyében. Az egyeztetésen szó esett többek között arról, hogy milyen intézkedések kellenek a beregsurányi átkelő teherforgalomra való megnyitásához, illetőleg a Chop-Záhony határátkelőn hogyan lehetne a teherforgalmat felgyorsítani. Az MKFE álláspontja szerint Beregsurány megnyitása sem történhet meg azonnal, ezért olyan azonnali intézkedésekre van szükség, amelyek segítik a magyar fuvarozók működését az ukrán-magyar desztinációban. Egyesületünk ezért levélben fordult az ORFK-hoz is annak érdekében, hogy a kamionok folyamatos beengedésével biztosítsák a vámterminál teljes kapacitásának kihasználását, s így az ukrán oldalon feltorlódott sor mielőbbi csökkentését.

Már ezerötszáz tagvállalkozásunk használ MOL-MKFE-kártyát! — Ön is?

Már ezerötszáz tagvállalkozásunk használ MOL-MKFE-kártyát! — Ön is?

Ha egyesületünk tagjaként eddig még nem tette, Ön is igényeljen nálunk MOL-MKFE-kártyát! Jelentős árkedvezménnyel tankolhat gázolajat a teljes hazai kúthálózaton, ezentúl még nagyobb kedvezményeket érhet el a kiemelt és szabadon választott kutakon! A pisztolyos AdBlue-t szintén nagyarányú engedménnyel vásárolhatja meg!

Váratlanul módosította az útdíjrendeletet a Kormány

Az érdekképviseletek előzetes tájékoztatása nélkül hirdette ki 2022. szeptember 19-én a Kormány az útdíjrendelet módosítását. A díjakat szeptember 22-én a Nemzeti Útdíjfizetési Szolgáltató (NÚSZ) Zrt. is közzétette. A díjemelés mértéke megfelel ugyan a korábbi jogszabályban rögzített augusztusi inflációs mértéknek, de a díjemelés a HU-GO-rendszerben közlekedő tehergépjárműveknek nem 2023. január 1-jétől, hanem már október 15-től lesz hatályos. A kishaszongépjárműveknek és buszoknak változatlanul e-matricarendszerben kell díjat fizetniük, ahol marad a naptári évfordulós díjváltozás.

Most ennyiért tankolhat MOL-MKFE üzemanyagkártyával

Most ennyiért tankolhat MOL-MKFE üzemanyagkártyával

Mint előre jeleztük, a MOL 2022. szeptember 23-án (pénteken) 00:00 órától literenként bruttó 8 forinttal csökkenti a gázolaj nagykereskedelmi árát. A benzin ára nem változik a hét utolsó munkanapján.

Pénteken tovább csökken itthon a gázolaj ára

Pénteken tovább csökken itthon a gázolaj ára

Miután az elmúlt két hétben bruttó 86 forinttal enyhült a diesel piaci ára a hazai kutakon, 2022. szeptember 23-án (pénteken) várhatóan további bruttó 8 forinttal lesz olcsóbb a gázolaj. A benzin esetében nem lesz változás a hét utolsó munkanapján — értesültünk piaci forrásokból.

Most ennyiért tankolhat MOL-MKFE üzemanyagkártyával

Most ennyiért tankolhat MOL-MKFE üzemanyagkártyával

A MOL 2022. szeptember 21-én (szerdán) 00:00 órától csökkenteti a gázolaj nagykereskedelmi árát. A MOL-MKFE-kártyások esetében az olajtársaság árképzése szerint most literenként br. 10 forinttal csökken a fuvarozói listaár (díj ellenében fuvarozóknak), és br. 5 forinttal a flotta-listaár (saját számlás szállítóknak). Csatlakozzon a MOL-MKFE-kártyások kiemelt nyárvégi akciójához!

Konferencia a gépjárművezető-hiányról

Konferencia a gépjárművezető-hiányról

Második üteméhez érkezett a hivatásos gépjárművezető-állomány orvoslási lehetőségeiről szóló útkeresés: „Kincs, ami nincs 2.0” címmel ismét munkaerőpiaci konferenciára kerül sor a NiT Hungary és az MKFE közös rendezésében 2022. október 5-én (szerdán).

Buszos vállalkozásvezetőknek: konferencia a turisztikai trendekről

Buszos vállalkozásvezetőknek: konferencia a turisztikai trendekről

A turizmus új hullámai; utazási trendek; bankkártya-használat a turizmusban; a jövő közlekedése — ilyen és ehhez hasonló témákkal várja az érdeklődőket a Magyar Turisztikai Szövetség Alapítvány 2022. szeptember 30-án (pénteken) esedékes CheckINN UP Workshopra Budapesten. A rendezvény díjmentes.

Magyar-ukrán egyeztetés a határátkelőkről, napirenden Beregsurány megnyitása

A külügyi tárca helyettes államtitkára, Kiss-Parciu Péter helyszíni bejárással egybekötött egyeztetést folytatott Kárpátalján Musztafa Najem ukrán infrastrukturális miniszterhelyettessel a határátkelők ügyéről. A felek egyetértettek abban, hogy az orosz-ukrán háború miatt kialakult helyzetre gyors megoldást kell találni, amely kezeli az 5-7-szeresére növekedett kamionforgalmat. A két ország napokon belül munkacsoportot állít fel, amelynek feladata a jelenlegi helyzet rövid távon történő megoldása.

Szerdán tovább csökken itthon a gázolaj ára

Szerdán tovább csökken itthon a gázolaj ára

Előrejelzések szerint a hónap eleje óta tapasztalható jelentős áresés után 2022. szeptember 21-én (szerdán) további bruttó 15 forinttal csökken a gázolaj nagykereskedelmi ára. Ellentétes irányban változik azonban a benzin ára, melyet a hét közepétől 8 forinttal drágábban kapnak a hazai üzemanyag-kereskedők — értesültünk piaci forrásokból.

Üzemanyagár-változás 2022. január 1-jétől (táblázat)

Üzemanyagár-változás 2022. január 1-jétől (táblázat)

Tisztelt Tagjaink! Az alábbi táblázatban a Központi Statisztikai Hivatal által közzétett üzemanyagárakat, és az elmúlt fél évben történt változásokat gyűjtöttük egybe. A KSH adatok alapvetően a holtankoljak.hu információira épülnek, de nagy pontossággal követik le az elmúlt időszakban — a 480 forinton rögzített hatósági ár mellett — bekövetkezett piaci árváltozásokat.

Bécsi székhelyű cég fuvarozó partnereket keres

Bécsi székhelyű cég alvállalkozó partnereket keres „repteres” fuvarozásra. Az 1972-ben alapított osztrák vállalkozás fő profilja a repteres fuvarozás. Az ügyfelek megnövekedett igényei miatt bővíteni kívánják a céget, s ehhez keresnek most megbízható partnereket, alvállalkozókat mega kapcsolású nyergesvontatóval.

Tájékoztatás az ukrán engedélymentes fuvarozásról

Tájékoztatás az ukrán engedélymentes fuvarozásról

A Technológiai és Ipari Minisztérium (TIM) tájékoztatása szerint a magyar fuvarozók megnövekedett számban vesznek fel ukrán bilaterális engedélyt a Váci úti ügyfélszolgálaton. Felhívjuk az ukrán relációban érintett tagvállalkozásaink figyelmét, hogy az Európai Unió Ukrajnával között megkötött kétoldalú megállapodásának értelmében EU-Ukrajna viszonylatában végzett fuvarfeladatok 2023. június 30-ig engedélymentesen végezhetők.

Péntektől jelentősen drágul az AdBlue

Péntektől jelentősen drágul az AdBlue

Bár a gázolaj árát illetően két hete csökkenés tapasztalható, azonban a MOL csütörtökön közölt előjelzéséből kitűnik, hogy 2022. szeptember 16-án (pénteken) 00:00 órától a hazai kúthálózaton bruttó 60 forinttal drágul az AdBlue-üzemanyag listaára, ezért még csütörtökön érdemes feltölteni a járművek AdBlue-tartályait.

Beszámoló a 2022-es török-magyar vegyesbizottsági ülésről

Beszámoló a 2022-es török-magyar vegyesbizottsági ülésről

A tavalyi ülésen a delegációk megállapodtak abban, hogy a folyamatos párbeszéd jegyében a következő évben is asztalhoz ülnek. Ennek megfelelően 2022. szeptember 7-8-án Isztambulban került sor az idei közúti vegyesbizottsági ülésre, amelyen a felek megállapodásra jutottak; jegyzőkönyv aláírásával zárult a COVID kitörése óta elsőként személyesen megtartott találkozó.

Egyhetes kiemelt ellenőrzést tart a rendőrség

Az Európai Közlekedésrendészeti Szervek Hálózata (ROADPOL) egy hétig tartó intenzív ellenőrzést tart Európa, s így Magyarország közútjain 2022. szeptember 16–22. között. A „Focus on the road” elnevezésű akcióhoz az Országos Rendőr-főkapitányság is csatlakozik.

Most ennyiért tankolhat MOL-MKFE üzemanyagkártyával

Most ennyiért tankolhat MOL-MKFE üzemanyagkártyával

Mint előre jeleztük, a MOL 2022. szeptember 16-án (pénteken) 00:00 órától literenként bruttó 11 forinttal csökkenti a gázolaj nagykereskedelmi árát, azonban az adBlue listaára 60 forinttal drágul. A benzin bruttó 5 forinttal lesz olcsóbb a hét utolsó munkanapján. Csatlakozzon a MOL-MKFE-kártyások kiemelt nyárvégi akciójához!

1. oldal / 280

Webhelyünkön sütiket használunk, melyek célja, hogy teljesebb körű szolgáltatást nyújtsunk látogatóink részére.