Ma Nárcisz napja van.

Hírek

Köszönet a kormányzatnak a Mobilitási Csomag ügyében tanúsított  helytállásáért

Egyesületünk levélben fejezte ki köszönetét az Igazságügyi, valamint az Innovációs és Technológiai Minisztériumnak azügyben, hogy e kormányzati szervek rendszeresen kérték, meghallgatták és támogatták a hazai közúti fuvarozók szakmai javaslatait, mely folyamat eredményeképpen a kormány az Európai Bírósághoz benyújtott keresettel megtámadta a Mobilitási Csomag vitatott és diszkriminatív rendelkezéseit.

Koronavírus: minden tudnivaló egy helyen (frissül!)

Az egyes országokra vonatkozó, országokra vagy országcsoportokba rendezett, folyamatosan frissülő  információkért görgessen lejjebb vagy kattintson az Önt érdeklő ország zászlajára!


A koronavírus-járvány nyár végi kiújulása miatt 2020. szeptember 1-jén 00:00 órától a magyar kormány beutazási szigorításokat rendelt el. A belföldi és nemzetközi árufuvarozás a működő határátkelők figyelembevételével zavartalan. A munkavégzéshez megkívánt védőfelszereléseket használni kell. Személyforgalomban (további intézkedésig) fő szabály szerint külföldi állampolgárok nem léphetnek be Magyarország területére, a személyforgalomban utazó magyar állampolgároknak pedig 10 napos házi karantént kell letölteniük (a korábbi 14 helyett), vagy két negatív teszteredeményt kell készíttetniük Magyarországon. Részletek a lenti hírfolyamunkban.

 Június 1-jétől Magyarországon visszaálltak a vezetési- és pihenőidők általános szabályai! Magyarországon a június 27-28-i hétvégén visszaállt a hétvégi és ünnepnapi kamionstop rendje!

A hivatalos kormányzati tájékoztatókat a koronavirus.gov.hu oldalon teszik közzé.

Cikkünk folyamatosan frissül!

Mobilitási Csomag — minden, amit az új szabályokról tudnia kell

Mobilitási Csomag — minden, amit az új szabályokról tudnia kell

Tisztelt Tagjaink! 2020. július 31-én, a Mobilitási Csomag jogszabályainak kihirdetésével egyidejűleg az MKFE útjára indítja  tematikus, „mobilitási csomag információs oldalát”. Célunk, hogy az elkövetkező hónapokban-években egyre bővülő tartalommal, egy helyen megtalálják itt az összes kapcsolódó jogszabályt, hírt és információt. Mind az aktuálisakat, mind a régebbieket. Törekszünk a magyar nyelvű tájékoztatásra, de a nemzetközi vonatkozások és a teljesebb kép nyújtása érdekében idegen nyelvű forrásokat is használni fogunk. (Frissülő tartalom!)

Egyesületi tagunk nemzetközi fuvarozót keres mega szerelvénnyel

Egyesületi tagunk nemzetközi fuvarozót keres mega szerelvénnyel

A Gondár Transport Kft. — megnövekedett megrendelései miatt — „mega” járműszerelvényekkel rendelkező alvállalkozókat keres! Nyugat-dunántúli felrakó, franciaországi lerakó! Komplett rakományok!

Magyarország a fuvarozókat hátrányosan érintő uniós rendelkezések megsemmisítését kéri az Európai Bíróságtól

2020. október 26-án a magyar kormány keresetet nyújtott be az Európai Unió Bíróságához a Mobilitási Csomag egyes irányelvi és rendeleti előírásainak megsemmisítése érdekében, mert a rendelkezések aránytalan pénzügyi és adminisztrációs terheket rónak az európai fuvarozó vállalkozásokra — tudatta közleményben az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM). A kifogásolt követelmények némelyike sérti a diszkrimináció tilalmát, ellentétes az uniós klímavédelmi célokkal, vagy egyenesen végrehajthatatlan.

Meghívó Zala megyei időközi küldöttválasztó gyűlésre

Tisztelt Zala megyei Tagjaink! A Magyar Közúti Fuvarozók Egyesülete Alapszabálya értelmében – a megyében egyéb okokból bekövetkezett küldötti létszám csökkenése miatt – időközi küldöttválasztást kell tartani. A küldöttválasztó gyűlésre 2020. november 7-én 13:30 órakor kerül sor, Zalaegerszegen, a Zala Megyei Kereskedelmi és Iparkamara épületében A küldöttválasztó gyűlésre Grófné Molnár Ágota megyei képviselő nevében ezúton tisztelettel meghívjuk a megye tagvállalkozásainak képviselőit.

Új funkciókkal bővült az MKFE útdíj kalkulátora

Az augusztusban megújított MKFE útdíj kalkulátoron – tagjainktól érkezett javaslatokat is figyelembe véve – további fejlesztések történtek, a könnyebb használhatóság érdekében. Október 22-től az új funkciók – jelölőpontok pozícionálása, címsorrend változtatás, útvonal optimalizálás, 3D-s nézet, TSM és hídmérleg pontok kijelzése – már használhatóak.

Az Év Honlapja 2020 - szavazzon Ön is az MKFE weboldalára!

Az MKFE idén megújult, és jelenleg is folyamatos fejlesztés alatt álló weboldalát beneveztük „Az Év Honlapja” pályázatra. Kérjük, ha szívesen használja a felületünket és kedveli az új honlapunkat, Ön is vegyen részt a szavazásban, kattintson az alábbi linkre, és adja le voksát az MKFE weboldalára! Köszönjük!

Magyar kamionstop október 23-i hétvégén - NEM LEHET HAZAGURULNI A TELEPHELYIG!

Az '56-os forradalom és szabadságharc emléknapja idén péntekre esik. A hétvége meghosszabbodik, azonban a kamionstop két rövid szakaszból fog állni (szombaton napközben lehet közlekedni). A korlátozás mind a belföldi, mind a nemzetközi forgalomban közlekedőkre, valamint az összes környezetvédelmi osztályba tartozó tehergépjárműre vonatkozik hazánk útjain ezen a hétvégén. Az államhatártól a telephelyig hazagurulni nem lehet.

MLBKT Online Kongresszus — 2020. november 11-13.

A Magyar Logisztikai, Beszerzési és Készletezési Társaság (MLBKT) idén is várja a szakma aktualitásai iránt érdeklődő és az üzleti kapcsolatokat kereső szakembereket. A járványhelyzetre tekintettel a társaság ebben az évben online módon bonyolítja rendezvényét 2020. november 11-13-án.

1. oldal / 221

Webhelyünkön sütiket használunk, melyek célja, hogy teljesebb körű szolgáltatást nyújtsunk látogatóink részére.