Ma Gerda, Marcella napja van.

Hírek

Orosz útdíjemelés 2023. február 1-jétől

Orosz útdíjemelés 2023. február 1-jétől

2023. február 1-jétől Oroszországban 2,84 rubelre emelkedik a kilométerenkénti útdíj, mely 12%-os emelést jelent a tavaly februári 2,54 rubeles kilométerdíjhoz képest — tudatta honlapján az orosz közlekedési tárca.

Azonnali extra kedvezmény MOL-MKFE-üzemanyagkártyákkal!

Emlékeztetjük tisztelt Tagjainkat, hogy — részben egyesületünk kérésére — a MOL 2022 tavaszán módosította kártyás üzemanyagkedvezmény-rendszerét. Ennek értelmében az MKFE-tagok két listaár-kedvezményt vehetnek igénybe: a saját számlás áru- és személyszállítók a flotta listaárat, a díj ellenében fuvarozók pedig a fuvarozói listaárat, amely a flotta listaártól eltérő, további kedvezményt jelent.

Sztrájkok a brit határokon 2023. február 1-jén

2023. február 1-jétől (szerdán) február 2-án (csütörtökön) 07:00 óráig sztrájkolnak az Egyesült Királyság egyes határátkelőhelyein. A sztrájk valószínűleg hatással lesz az áruk mozgására is a következő határátkelő pontokon: Calais, Dunkerque és Coquelles.

Most ennyiért tankolhat MOL-MKFE üzemanyagkártyával

Most ennyiért tankolhat MOL-MKFE üzemanyagkártyával

A MOL 2023. január 27-én (pénteken) 00:00 órától literenként bruttó 6 forinttal emelte a gázolaj fuvarozói és flottaárát. A benzin ára most változatlan maradt.

Holland minimálbér hivatásos gépjárművezetőkre (2023)

Holland minimálbér hivatásos gépjárművezetőkre (2023)

Társegyesületi tájékoztatás szerint a kiküldetésben lévő gépjárművezetőknél akkor kell az általánosan kihirdetett minimálbért alkalmazni, amennyiben nincs érvényes és hatályos kollektív szerződés a fuvarozókra. A 2023-as évtől már van érvényben lévő holland fuvarozói kollektív szerződés, így azt kell alkalmazni a kiküldött gépjárművezetőkre. Az elfogadott 2023-as kollektív szerződés alapján 7,5%-kal emelkedett a járművezetők bérszintje.

Január 31-ig érvényesek a 2022-es magyar útdíjmatricák — díjak és vásárlás

Január 31-ig érvényesek a 2022-es magyar útdíjmatricák — díjak és vásárlás

Érdemes még január utolsó napjai előtt beszerezni a 2023-ra érvényes hazai e-útdíjmatricákat, hogy elkerülhető legyen a kellemetlen sietség. A tavalyi, éves útdíjmatricák érvényessége január 31-én lejár. Egyesületünk tagságának körében a kisáruszállítók, buszosok, mikrobuszosok, NT-jelű személygépkocsis személyszállítók, valamint a vállalati (céges) vagy saját személygépjárművel közlekedők érintettek a matricás díjfizetésben.

Mennyiért tankolhat most IQ CARD kártyával?

Mennyiért tankolhat most IQ CARD kártyával?

Aktuális árközlés csak MKFE-tagoknak!

Együttműködő partnerünk, az osztrák IQ CARD Vertriebs GmbH kedvező tankolási konstrukciók mellett biztosít üzemanyagkártyát. Az MKFE Szolgáltató Kft. egyedüli magyar képviselőként igyekszik összekötő kapocs lenni tagjaink és az IQ CARD között. Az üzemanyag-felhasználó MKFE-tagoknak kedvező, hogy a jelenlegi bizonytalan világgazdasági helyzetben már egy hétre előre tudhatják, hogy milyen áron tankolhatnak Európa 18 országában.

2023-ban is lesznek fővárosi buszsáv-ellenőrző akciók

Főként a fővárosi áruterítésben résztvevő vállalkozásoknak hasznos tudnivaló, hogy a Budapesti Közlekedési Központ (BKK) és a BRFK az előttünk álló 2023-as évben is intenzív ellenőrzéseket hajt végre a fővárosi buszsávok szabálytalan használói ellen. A két szerv még 2020. október végén állapodott meg arról, hogy közös akciósorozattal tesznek lépéseket a buszsávokban jogosulatlanul haladó vagy azokon szabálytalanul várakozó járművek kiszűrésére.

Lépések az orosz és belorusz engedélyek érdekében

Lépések az orosz és belorusz engedélyek érdekében

A 2022-es orosz és belorusz engedélyek 2023. január 31-ig érvényesek, azonban az orosz fél jelezte, hogy a 2023-as engedélyek kiadására csak márciusban kerülhet sor. Egyesületünk ezért levélben kéri Lázár János építésügyi és közlekedési minisztert és Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminisztert, hogy a legmagasabb szinten kezdeményezzenek egyeztetést az orosz és belorusz társtárcákkal annak érdekében, hogy a magyar fuvarozók még 2023. január 31. előtt engedélyekhez jussanak.

Most ennyiért tankolhat MOL-MKFE üzemanyagkártyával

Most ennyiért tankolhat MOL-MKFE üzemanyagkártyával

A MOL 2023. január 25-én (szerdán) 00:00 órától literenként bruttó 7 forint 60 fillérrel emelte a gázolaj fuvarozói és flottaárát. A benzin ára most változatlan maradt.

Tájékoztató a nemzetközi közúti fuvarozási engedélyekről

Tájékoztató a nemzetközi közúti fuvarozási engedélyekről

Oroszország arról tájékoztatta az EU moszkvai nagykövetségeit, hogy – eltérve a tervezett január végi kontingens cserétől – várhatóan csak március elején tudja átadni a 2023-as engedélyeket. A kialakult helyzet megoldása érdekében – informálisan – felmerült annak a lehetősége, hogy a 2022-es engedélyek érvényességét az orosz hatóság meghosszabbítja 2023. március 31-ig. Az Építési és Közlekedési Minisztérium (ÉKM) – amennyiben az érvényesség hosszabbítására kerül sor – azzal a javaslattal élt, hogy az orosz hatóság ezzel párhuzamosan adjon ki olyan dokumentumot is, amelyet a magyar gépjárművezetők egy esetleges oroszországi ellenőrzéskor felmutathatnak a félreértésekből adódó bírságok elkerülése érdekében. Az MKFE levélben kéri Lázár János építésügyi és közlekedési minisztert és Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminisztert, hogy a legmagasabb szinten kezdeményezzen egyeztetést az orosz és belorusz társtárcákkal annak érdekében, hogy az engedélycsere 2023. január 31. előtt hivatalosan megtörténjen.

1. oldal / 292

Webhelyünkön sütiket használunk, melyek célja, hogy teljesebb körű szolgáltatást nyújtsunk látogatóink részére.