Ma Gréta, Margit napja van.

Hírek

Brit útdíjmentesség és a 2023. augusztus 1-jétől irányadó útdíjak

Fontos tudnivaló a brit pályát járó fuvarozóknak, hogy az Egyesült Királyságban jelen állás szerint 2023. július 31-ig tart a nehéz-tehergépjárművek útdíjmentessége. A hivatalos kormányzati tájékoztató oldal szerint tehát már csak alig 2 hónapig marad a díjmentesség, ugyanis 2023. augusztus 1-jétől ismét életbe lép az időarányos úthasználati díjfizetési kötelezettség. Híradásunk már az augusztustól irányadó útdíjakat is tartalmazza.

IRU Diploma 2023 — Jelölési határidő: 2023. augusztus 31.

IRU Diploma 2023 — Jelölési határidő: 2023. augusztus 31.

A Közúti Fuvarozók Nemzetközi Egyesülete (International Road Transport Union; IRU) 1967 óta minden évben díszoklevéllel tünteti ki — tagegyesületei ajánlására — azokat a busz- és tehergépjárművezetőket, akik belföldi vagy nemzetközi forgalomban hosszú évek óta kifogástalanul, példamutatóan végzik munkájukat, és 1 millió kilométert vezettek úgy, hogy nem okoztak balesetet. Az idei pályázat benyújtásának határideje 2023. augusztus 31.

Célegyenesben a CEMT kvótacsökkentés

Célegyenesben a CEMT kvótacsökkentés

Az engedélygazdálkodási és piacvédelmi kérdésekről egyeztetett 2023. június 6-án az MKFE és a NiT Hungary az Építési és Közlekedési Minisztérium közlekedési államtitkárságával. A Közlekedéspolitikáért Felelős Államtitkárság megerősítette, hogy az érdekképviseletek által javasolt 30%-os CEMT kvótacsökkentést a minisztérium jóváhagyta, az ITF-nek történő hivatalos bejelentést augusztus végére tervezi a tárca. Ennek eredményképp 2024. január 1-jétől a csökkentett kvótákat fogják meghirdetni a CEMT engedélyek tekintetében. A konzultáción napirendre kerültek a gépjárművezetőhiány kezelésének lehetséges eszközei is, többek között a kategóriás képzések rendszerének felülvizsgálata is.

Hétvégi szerverleállás az Útinformnál

2023. június 10-én (szombaton) 12:00 órától vasárnap 12:00 óráig informatikai karbantartást végeznek a hazai fő- és mellékúthálózat üzemeltetéséért felelős Magyar Közút Nonprofit Zrt.-nél, ezért az Útinform és egyéb szolgáltatások ezidő alatt nem lesznek elérhetők.

Júniusi közlekedési korlátozások Magyarországon — 2023

Júniusi közlekedési korlátozások Magyarországon — 2023

...még júniusban is a kamionstop tavaszi rendje szerint

2023 júniusában Magyarországon a 7,5 tonna legnagyobb megengedett össztömeget meghaladó tehergépjárművek közlekedési korlátozása szombatonként 22:00 órakor kezdődik, és vasárnaponként (ünnepnapon) 22:00 óráig tart. A júniusi hétvégéken a kamionstop belföldi és nemzetközi viszonylatban, valamint minden környezetvédelmi kategóriás járműre egyaránt vonatkozik!

Egyesületünk tagja bérvontató fuvarozó alvállalkozókat keres

Egyesületünk tagja bérvontató fuvarozó alvállalkozókat keres

Egyesületünk teljes jogú tagvállalkozása fuvarozókat keres alvállalkozói körének bővítésére. Csatlakozzon Ön is alvállalkozóként, és próbálja ki a fuvarozás krémjének számító légiáru-fuvarozást!

Egymillió kilométer balesetmentesen — átadtuk az IRU-diplomákat

Június 3-án, szombaton adta át a Magyar Közúti Fuvarozók Egyesülete (MKFE) az 1 millió kilométert balesetmentesen levezető hivatásos gépjárművezetők részére az IRU-diplomákat. A rangos elismerést 1967 óta ítéli oda a Fuvarozók Nemzetközi Világszervezete, az MKFE tagvállalkozásainak ajánlásai alapján. A díjakat Barna Zsolt, az MKFE elnöke és Csepreghy Nándor miniszterhelyettes, az Építési és Közlekedési Minisztérium parlamenti államtitkára adta át a gépkocsivezetőknek.

Jövő kedden szolgáltatási szünet az MKFE-nél

2023. június 13-án (kedden) budapesti és nyíregyházi irodáinkban ügyfélszolgálati szünnap lesz az áramszolgáltató által elrendelt üzemszünet miatt. Ezen a napon informatikai rendszerünk is leáll, így sem az elektronikus ügyintézést, sem internetes honlapunk elérhetőségét nem tudjuk biztosítani. A TIR-igazolványok kiadására és visszavételére sem lesz lehetőség.

Már Csehországban is lehet IQ-kártyával tankolni!

Már Csehországban is lehet IQ-kártyával tankolni!

Csehország nyugati peremén, a német határ mentén 10 benzinkút csatlakozott azon töltőállomások sorához, melyek elfogadják az IQ-kártyát. Csehország ezzel a tizenkilencedik európai ország, ahol a tankolást IQ-kártyával lehet fizetni — tudatta 2023. június 6-án egyesületünk szolgáltató partnere, az üzemanyagkártyás megoldásokat kínáló IQ Card Vertriebs GmbH.

Összefogtak a fuvarozók az 5 éves Tomikáért

Minden forint számít!

A kiélezett versenypiaci helyzetben lévő legnagyobb hazai logisztikai és fuvarozó vállalkozások összefogtak, hogy megmentsék Galó Tamás Dominik életét. Tomika súlyos gerinceredetű izomsorvadásban (SMA-1) szenved. Külföldi terápiájához kivételesen nagy összegre van szükség, melynek nagyobbik fele már rendelkezésre áll. Bár a személyi jövedelemadó-bevallás rendelkező nyilatkozatainak leadási határidején már túl vagyunk, azonban külön adományával Ön is segíthet, hogy a kisfiú életét megmentse. Tomika egyik álma, hogy kamionsofőr lehessen.

Most ennyiért tankolhat MOL-MKFE üzemanyagkártyával

Most ennyiért tankolhat MOL-MKFE üzemanyagkártyával

Mint előre jeleztük, a MOL 2023. június 2-án (pénteken) 00:00 órától enyhén csökkenti az üzemanyagok árát. A MOL-MKFE-kártyás saját számlás szállítóknak (flottaárasok) a gázolaj literenként bruttó 3 forinttal lesz olcsóbb, míg a díj ellenében fuvarozók (fuvarozói áras tankolók) bruttó 2 forintos árcsökkenéssel számolhatnak. A benzin ára most nem változik.

Pénteken enyhén csökken a gázolaj ára

Pénteken enyhén csökken a gázolaj ára

Értesüléseink szerint 2023. június 2-án (pénteken) 00:00 órától literenként bruttó 2 forinttal csökken a gázolaj nagykereskedelmi ára. A benzint illetően most nem lesz változás — értesültünk piaci forrásokból.

Felújítási munkák az ÉKM Közlekedési Ügyfélszolgálatán

Felújítási munkák az ÉKM Közlekedési Ügyfélszolgálatán

Tisztelt Tagjaink! Az Építési és Közlekedési Minisztérium tájékoztatása szerint a minisztérium Közlekedési Ügyfélszolgálatának (H-1138 Budapest, Váci út 188.) bejáratánál felújítási munkálatok kezdődtek, amelyek – várhatóan – 2 hónapot vesznek igénybe. Emiatt az épületbe történő bejutás nehézkesebb. Az  Ügyfélszolgálat – a felújítástól függetlenül – zavartalanul üzemel a megszokott helyen és nyitvatartási rendben.

1. oldal / 305

Webhelyünkön sütiket használunk, melyek célja, hogy teljesebb körű szolgáltatást nyújtsunk látogatóink részére.