Ma Artúr, Vince napja van.

Külföldi hírek

Álrendőrök Lyonnál

Rendőröknek öltözött bűnözők garázdálkodnak Lyonban és a francia város környékén fekvő kamionparkolókban, akik a tehergépjármű-vezetőktől a raktér azonnali kinyitását vagy a jármű átadását követelik. A jelenségre a lyoni lengyel főkonzulátus hívta fel a fuvarozók figyelmét.

Oroszország: új rendelet a GLONASS-vámzárról

Mint korábban beszámoltunk róla, egyes meghatározott küldemények esetén Oroszország bevezette a nyomkövető jeladóval ellátott elektronikus vámzár-kötelezettséget, mely a „Global Navigation Satellite System” elnevezés kezdőbetűiből a GLONASS nevet kapta. Legfrissebb, 2020. január 7-től hatályos rendeletével az orosz állam pontosított és szigorított a vámzár-készülékkel kapcsolatos előírásokon.

Tiltott áruféleségek az osztrák A12-es autópályán 2020. január 1-jétől

EMLÉKEZTETŐ — Mint nyáron hírül adtuk: a tiroli kormány 2019. július első napjaiban két olyan változtatást is elfogadott, amelyek befolyásolják az áruszállítást az ausztriai A12 autópályán. A jogszabályi módosítások egyrészt kijelölik azokat a határidőket, ameddig a pálya meghatározott szakaszán az egyes emissziós osztályba tartozó nehéz-tehergépjárműveknek még közlekedniük szabad, másrészt meghatározzák azokat az áruféleségeket, melyeket 2020. január 1-jétől tilos szállítani vagy fuvarozni.

Demonstráció Szlovákiában: megnyitották a blokádokat (frissül!)

A megmozdulások először csak a főváros egyes utcáit érintették, de január 9-re a bekötőutakra és forgalmasabb szakaszokra is átterjedtek az úttorlaszok. A szlovák társegyesületünktől kapott információ szerint a demonstráció oka az, hogy a fuvarozók alacsonyabb útadót és igazságosabb útdíjrendszert követelnek. A sztrájkolók képviselői az útadó 50 százalékkal való csökkentését követelik.

1. oldal / 147

Webhelyünkön sütiket használunk, melyek célja, hogy teljesebb körű szolgáltatást nyújtsunk látogatóink részére.