Ma Fábián, Sebestyén napja van.

Külföldi hírek

Németország: új járványügyi regisztrációs rendszer

Németország új regisztrációs rendszert alakított ki, amelyben külön rendelkezések és részleges járványügyi mentességek vonatkoznak a hivatásos gépjárművezetőkre. Felhívjuk a figyelmet arra, hogy a most bevezetett eljárásrendben tapasztalható bizonytalanságok miatt a gyakorlati alkalmazás során nyert tapasztalatok alapján várható, hogy további finomításokat, módosításokat eszközöl a német hatóság, ezért kísérjék figyelemmel a regisztráció menetéről kiadott tájékoztatásainkat.

Brexit: Kent Access Permit (terminál belépési engedély) — kötelező a regisztráció!

Brexit: Kent Access Permit (terminál belépési engedély) — kötelező a regisztráció!

Mint arról korábban tájékoztatást adtunk », az Egyesült Királyság (a holland kikötők mintájára) online tájékoztató felületet hozott létre, amelyen a 7,5 tonnát meghaladó minden nemzetközi forgalomban közlekedő (a jármű honosságától függetlenül) tehergépjármű regisztrációját előírja, ha azok elhagyják az Egyesült Királyságot. A regisztráció elmulasztása bírságot von maga után!

Holttér-matrica kötelezettség Franciaországban

Ahogyan arról korábban tájékoztatást adtunk », Franciaországban 2021. január 1-től kötelező jelezni a jármű holtterét a 3,5 tonna feletti járműveken. A matricákat megvásárolhatja az MKFE Szolgáltató Kft-től 490 Ft + áfa/db áron, melyet 1-49 db matrica megrendelése esetén 1.000 Ft szállítási költségért, 50 db feletti rendelés esetén díjtalanul szállítunk ki Önnek.

Hóhelyzet és rekord hideg Spanyolországban (frissül)

Vörös, vagyis legmagasabb fokozatú meteorológiai riasztást adtak ki Spanyolországban a 2021. január 8–10. között várható rendkívüli hidegbetörés miatt, mely további havazást hozhat a mediterrán állam középső területeire. A hótakaró vastagsága hétfőre helyenként elérheti a 30 centimétert.

Franciaország: jelezni kell a jármű holtterét 2021. január 1-jétől

A visszapillantó tükrökből nem látható holtterekre figyelmeztető jelzés elhelyezésére kötelezik a Franciaországban a 3,5 tonna feletti gépjárműveket 2021. januártól. Az erre vonatkozó jogszabályt még hivatalosan nem hirdették ki, cikkünk frissül, amint megjelenik a végleges változat. Előzetesen annyit lehet tudni, hogy a rendelet hatálya a 3,5 tonnát meghaladó megengedett legnagyobb össztömegű tehergépjárművekre és buszokra vonatkozik majd. A jelzés elhelyezésére vonatkozó kritériumokról az alábbiakban olvashat.

Holland minimálbér 2021

Holland minimálbér 2021

2021. január 1-jétől emelkedtek a minimálbérek Hollandiában. A tavaly második félévben alkalmazott szinthez mérve az emelkedés 1-3 eurocent óránként, 40 órás foglalkoztatásban a korábbi 9,70 helyett mostantól 9,72 € a bruttó órabér.

2020-as bilaterális engedélyek érvényessége

2020-as bilaterális engedélyek érvényessége

Felhívjuk Tisztelt Tagjaink figyelmét, hogy a bírságok elkerülése érdekében ellenőrizzék a felhasználni kívánt bilaterális engedély érvényességi idejét, ugyanis néhány ország engedélye az év végén, 2020. december 31-én lejár.

1. oldal / 164

Webhelyünkön sütiket használunk, melyek célja, hogy teljesebb körű szolgáltatást nyújtsunk látogatóink részére.