Ma Elza napja van.

Külföldi hírek

Az IRU TIR-alkalmazásainak informatikai frissítése december 6-án

Az IRU TIR-alkalmazásainak informatikai frissítése december 6-án

Tisztelt TIR felhasználó Fuvarozók!

Az IRU-tól kapott információk alapján tájékoztatjuk Önöket, hogy 2022. december 6-án (kedden) 09:00 és 10:30 óra között egyes TIR-alkalmazások (ASKTIRweb és TIR-EPD) új verzióinak telepítési munkálatai miatt az érintett alkalmazások nem lesznek elérhetők.

Németországi útdíjak — 2023

Németországi útdíjak — 2023

2023. január 1-jétől új díjtételek irányadók a díjköteles németországi úthálózaton — tudatta 2022. november 25-én a szövetségi utakat kezelő Toll Collect.

Mennyiért tankolhat most IQ CARD kártyával?

Mennyiért tankolhat most IQ CARD kártyával?

Aktuális árközlés csak MKFE-tagoknak!

Együttműködő partnerünk, az osztrák IQ CARD Vertriebs GmbH kedvező tankolási konstrukciók mellett biztosít üzemanyagkártyát. Az MKFE Szolgáltató Kft. egyedüli magyar képviselőként igyekszik összekötő kapocs lenni tagjaink és az IQ CARD között. Az üzemanyag-felhasználó MKFE-tagoknak kedvező, hogy a jelenlegi bizonytalan világgazdasági helyzetben már egy hétre előre tudhatják, hogy milyen áron tankolhatnak.

A külügy segítségét kérjük a záhonyi várakozás csökkentésére

A külügy segítségét kérjük a záhonyi várakozás csökkentésére

2022. november 2-án az MKFE levélben fordult a Külgazdasági és Külügyminisztériumhoz a hosszú évek óta megoldásra váró ügyben: a záhonyi közúti határátkelő teherforgalmának gyorsításában. A hosszabb távú célok között az átkelő infrastrukturális fejlesztése napirenden van ugyan, de a helyzet azonnali beavatkozást igényel, mivel a visszajelzések szerint a várakozási idő elérheti az 5 napot.

Sűrű havazás kezdődött Ausztriában!

Egyre több útszakaszon kötelező feltenni a hóláncot

2022. november 22-én reggel intenzív havazás kezdődött Ausztria délkeleti részén. A meteorológusok 25 cm friss hóra számítanak. Kedd délutáni állapotok szerint már több mint húsz útszakaszon csakis hólánccal szabad közlekedni.

Az IRU-ban is napirenden a záhonyi teherforgalom

Az IRU-ban is napirenden a záhonyi teherforgalom

Számos egyesületi kezdeményezésünket követően most nemzetközi szintű megmozdulás látszik az EU-tagállamok és Ukrajna határforgalma tekintetében. Több ország fuvarozói szervezete között az MKFE is aláírója annak a levélnek, amelyet a gyorsabb átkelések érdekében az IRU küldött meg Ursula von der Leyennek, az Európai Bizottság elnökének.

TIR-felhatalmazás a 2023-as évre

TIR-felhatalmazás a 2023-as évre

Tisztelt TIR felhasználó Tagjaink!

Felhívjuk valamennyi, TIR igazolványok használatára felhatalmazott tisztelt Tagunk figyelmét, hogy amennyiben a 2023. évben is igénybe kívánják venni a TIR garancia által nyújtott előnyöket, a felhasználói jogosultságukat — a korábbi évek gyakorlatának megfelelően — ismét meg kell újítaniuk!

Vámügyi webinárium az újabb háborús szankciókról

Vámügyi webinárium az újabb háborús szankciókról

Főként a keletre fuvarozók érdeklődését kelthetni fel, hogy a Magyar Vámügyi Szövetség (MVSZ) 2022. december 1-jén online szakmai programot hirdet az orosz-ukrán háború által előidézett kereskedelmi helyzetről, a szankciórendszer egészéről, valamint a legújabban (nyolcadik körben) bevezetett szankciós intézkedésekről, azok hatásairól.

1. oldal / 202

Webhelyünkön sütiket használunk, melyek célja, hogy teljesebb körű szolgáltatást nyújtsunk látogatóink részére.