Ma Lili, Nóra napja van.

Külföldi hírek

Az EP elfogadta a nemzetközi szállítást végző járművezetők kiküldetésére vonatkozó új szabályokat

Az Európai Parlament brüsszeli plenáris ülésén csütörtökön elfogadta, és ezzel a kihirdetésüket követően nem sokkal érvénybe lépnek az uniós közúti szállítási ágazat reformját célzó, a járművezetők munkakörülményeire, a nemzetközi szállítást végző járművezetők kiküldetésére vonatkozó új szabályok - közölte az uniós parlament csütörtökön.

Oroszország — GLONASS

Tisztelt Fuvarozók!

Amint arról korábbi hírleveleinkből is értesülhettek, az Orosz Föderáció területén egyes áruféleségek fuvarozása csak abban az esetben lehetséges, ha a fuvarfeladat végrehajtásában érintett jármű rakterére speciális, úgynevezett e-vámzár kerül felhelyezésre. Ebben a tárgykörben kaptunk az IRU-tól további információkat, az ilyen jellegű fuvarfeladatok végrehajtásához szükséges gyakorlati tudnivalókról.

Már hét országgal van karanténmentes személyforgalmi megállapodásunk

Mint korábbi, folyamatos híradásainkban is beszámoltunk róla, a mai (2020. június 15-i) jogállapot szerint immáron hét olyan ország van, melyekkel Magyarország kölcsönös személyforgalmi megállapodást kötött, azaz sem a hazánkba belépő ottani állampolgároknak, sem az oda kiutazó magyaroknak nem kell házi karanténba vonulniuk a megérkezést követően.

Összesített kamionstop-mentességek a Covid-19 járvány ideje alatt az EU-ban

A koronavírus terjedése miatt előállt járványhelyzet ideje alatt számos ország (egymástól függetlenül) feloldotta a hétvégi és ünnepnapi közlekedési korlátozást, illetve — a járvány lecsengésével párhuzamosan — folyamatosan állítják vissza a kötelező kamionstopot. Időről időre frissített táblázatunkban ezt kísérheti figyelemmel.

Szabad a német pálya június 11-én

 Németországban 2020. június 11-én (csütörtökön) tartományi ünnep lesz, azonban mivel az érintett tartományok mindegyikében él a járványügyi kamionstop-mentesség, ezért ezen a napon egész Németországban korlátozás nélkül haladhatnak a 7,5 t feletti tehergépjárművek.

1. oldal / 155

Webhelyünkön sütiket használunk, melyek célja, hogy teljesebb körű szolgáltatást nyújtsunk látogatóink részére.