Ma Emma napja van.

Külföldi hírek

Kazahsztáni áradások útlezárásokkal

Kazahsztánban a rendkívüli kiadós téli havazások után 2024 márciusának végén olvadás kezdődött, mely az országban az elmúlt évek legjelentősebb áradásához vezetett. A víz településeket öntött el. A kialakult helyzet miatt 6 régióban 14 autópályán rendeltek el forgalomkorlátozást.

Ausztria meghosszabbítja határellenőrzéseit

Ausztria 2024. június 16-ig meghosszabbítja az ellenőrzéseket a cseh határon. Szlovénia, Szlovákia és Magyarország vonatkozásában az osztrák határellenőrzések a jelen tervek szerint 2024. május 11-ig tartanak. Nincs kizárva ezek későbbi meghosszabbítása sem.

Belépés élelmiszerrel a brit határon

Belépés élelmiszerrel a brit határon

A brexit óta eltelt években Nagy-Britannia sok olyan szabályt vezetett be, melyek az Európai Unió és a szigetország közti kereskedelmet, pontosabban a személyek és áruk brit területre történő beléptetését saját, nemzeti hatáskörben szabályozzák. Mint már írtunk róla, ezek egyike a BTOM (Border Target Operation Model), melyet a brit agrár-élelmiszer-ágazat és a közegészség védelme érdekében alkalmaznak 2024 januárjától, többlépcsős bevezetéssel.

Elfogyott a belorusz harmadik országos bilaterális engedély

Felhívjuk Tagvállalkozásaink figyelmét, hogy az Építési és Közlekedési Minisztérium Váci úti ügyfélszolgálatán elfogytak a harmadik országos belorusz engedélyek. Az ÉKM hivatalosan megerősítette, hogy a fuvarozók a teljes éves kontingenst felvették, de a szaktárca már hivatalos úton fordult a belorusz félhez pótlólagos engedélyekért.

Indul az IRU 2024-es felmérése a gépjárművezető-hiányról

Indul az IRU 2024-es felmérése a gépjárművezető-hiányról

Tisztelt Tagjaink!

A Közúti Fuvarozók Nemzetközi Egyesülete (IRU) évről évre igyekszik felmérni a gépjárművezető-hiány és a sofőrállomány aktuális helyzetét. Kérdőívével feltárva, hogy a fuvarozó vállalkozások körében milyen gyakorlati nehézségeket idéz elő — világszerte — az egyre növekvő munkaerőhiány.

Nincs türelmi idő az új, okos tachográf-cserére

Nincs türelmi idő az új, okos tachográf-cserére

Korábban már több tájékoztatást is adtunk az uniós szinten kötelezően előírt tachográf-cseréről, mely időrendjét tekintve több lépcsőben valósul meg az EU területén. A nemzetközi forgalomban közlekedő hazai szállító-fuvarozó vállalkozásoknak fontos tudniuk, hogy a jogalkotók és ellenőrző hatóságok nem vetítettek előre türelmi időt, azaz a jármű-üzembentartóknak a szükséges tachográf-cserét annak esedékességi idejében el kell végeztetniük.

IQ-kártyás gázolajárak Európa 20 országából

IQ-kártyás gázolajárak Európa 20 országából

Aktuális árközlés csak MKFE-tagoknak!

Együttműködő partnerünk, az osztrák IQ Card Vertriebs GmbH kedvező tankolási konstrukciók mellett biztosít üzemanyagkártyát. Az MKFE Szolgáltató Kft. egyedüli magyar képviselőként igyekszik összekötő kapocs lenni tagjaink és az IQ Card között. Az üzemanyag-felhasználó MKFE-tagoknak kedvező, hogy a jelenlegi bizonytalan világgazdasági helyzetben már egy hétre előre tudhatják, hogy milyen áron tankolhatnak IQ-kártyájukkal Európa 20 országában.

1. oldal / 241

Webhelyünkön sütiket használunk, melyek célja, hogy teljesebb körű szolgáltatást nyújtsunk látogatóink részére.