Ma Előd napja van.

Külföldi hírek

Sztrájk Olaszországban

Olasz társegyesületünk nem hivatalos tájékoztatása szerint 2019. október 25-én (pénteken) a COBAS (Confederazione dei Comitati di Base) egész országra kiterjedő, általános sztrájkot hirdet, amely várhatóan nem érinti majd a közúti áruszállítást, és a közlekedésre sem lesz hatással.

Olaszország: kiegészítő korlátozás október 26-án

Az osztrák ünnepnap miatt kiegészítő korlátozást rendeltek el a 7,5 tonnánál nagyobb megengedett össztömegű közúti járművekre/kombinációkra az olasz Bolzano tartományban 2019. október 26-án (szombaton) 00:00-22:00 óra között, az A22-es autópálya (Brenner) Vipiteno – országhatár szakaszán.

Több nyugat-európai városban is változik a behajtás rendje

2019 őszén és 2020 elején több nagy nyugat-európai városban módosulnak a környezetvédelmi zónák határárai vagy az oda behajtó gépjárművek emissziós normáira vonatkozó peremfeltételek — értesítette egyesületünket az európai városok környezetvédelmi tudnivalóit összesítő internetes honlap üzemeltetője.

7,5 tonnás össztömegkorlátozások Sopronnál, az osztrák oldalon

Ausztria Burgenland tartományában két határmenti járás vezetése úgy döntött, hogy 2019 őszén 7,5 tonnás össztömeg-korlátozást vezetnek be az osztrák-magyar határ ausztriai oldalán, a Sopronhoz közeli Klingenbach és Deutschkreutz településeknél. Az ehhez szükséges jogszabályokat elfogadták, a korlátozás a közúti jelzőtáblák kihelyezésével lép hatályba, mely október végén (legkésőbb november elején) várható.

Brexit: októberi kilátások

Brexit: októberi kilátások

(frissítés dátuma: 2019. október 16.)

 Az eredeti forgatókönyv szerint az Egyesült Királyság (UK) 2019. március 29-én lépett volna ki az Európai Unióból. A kilépési megállapodás többszöri leszavazása után azonban előbb a „hard Brexit” elutasítása, majd a kilépés elhalasztása mellett döntött a brit parlament. Legutóbb április 8-i döntésével a szigetország törvénybe iktatta, hogy a kilépés nem történhet meg megállapodás nélkül. Theresa May miniszterelnök az EU vezetőivel történt április 10-i találkozója után bejelentette, hogy bár az Unió legkésőbb 2019. október 31-ig kitolta a Brexit céldátumát, a szigetország május végéig el kívánja hagyni az EU-t. A sikertelen próbálkozások után Theresa May lemondott, az új miniszterelnök pedig Boris Johnson lett, aki elkötelezett a kilépés mellett.

Tirol: szigorított korlátozás az A12-es úton

Az osztrák társegyesület tájékoztatása szerint a tiroli tartományi kormány módosította a közlekedési korlátozásokra vonatkozó szabályokat, és 2019. október 31-től az A12-es úton, Langkampfen és Zirl között csak azon 7,5 tonna megengedett össztömeg feletti tehergépjárművek közlekedhetnek, amelyek legalább EURO 5-ös vagy 6-os környezetvédelmi besorolásúak.

1. oldal / 141

Webhelyünkön sütiket használunk, melyek célja, hogy teljesebb körű szolgáltatást nyújtsunk látogatóink részére.